Ηρεμολόγιο Πέμπτης 30/11/2023

● Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για ελληνικά μάρμαρα (τα Γλυπτά του Παρθενώνα), εκτόξευε αγγλικά τούβλα! Είναι η δεύτερη ευρεσιτεχνία του πονηρού πολιτευτή μετά τα θρυλικά νανογιλέκα που μοσχοπούλησε στους εύπιστους τηλεθεατές – καταναλωτές – ψηφοφόρους του.

● Λέγαμε τόσο καιρό για τα εγγλέζικα του Τσίπρα αλλά δεν γνωρίζαμε τι βρετανικό μπουμπούκι (ή μπουμπούκος, αν προτιμάτε) κουρνιάζει στα σπλάχνα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

● Το ταλέντο του ως ψυχρού δολοφόνου της αγγλικής γλώσσας διαπιστώθηκε με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC για την υπόθεση της ακύρωσης του ραντεβού Σούνακ – Μητσοτάκη.

● Η προφορά του, το λεξιλόγιό του και η άρθρωσή του (τα αγγλικά τα λέει ακόμα πιο «μασουλητά» από τα ελληνικά) συνδυάστηκαν ιδανικά με την κάμερα που τρεμόπαιζε, και το αποτέλεσμα που παρήχθη ήταν κάτι ανάμεσα σε βιντεοκωμωδία των 80s και ταινίας, σε στιλ Κουέντιν Ταραντίνο (αν τη γυρίσεις με μηδενικό προϋπολογισμό).

● Εποχή θα αφήσει το «δε μόλυβ’», η απόπειρα του Αδώνιδος να πει στ’ αγγλικά το μολύβι με το οποίο έφτιαχναν τα βόλια τους οι επαναστάτες το 1821.

● Κι αμέσως μετά την επική συνέντευξη στο BBC, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε παρέμβασή του σε συνέδριο του «Economist», όπου αναφέρθηκε στο επάγγελμα του λαντζέρη «lantzeris we say it».

● Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν τρέχει και τίποτα να μη σκαμπάζεις γρι από αγγλικά. Είναι καλύτερα να απευθύνεσαι στους ξένους μιλώντας τη δική σου γλώσσα και να διαφημίζεις έμπρακτα την αγάπη σου για ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ελληνισμός: την ελληνική γλώσσα.

● Το αξιόμεμπτο στην υπόθεση Γεωργιάδη είναι πως αυτοπαρουσιάζεται σαν ελληνολάτρης και δεν έχει ζητήσει επισήμως, όσο καιρό διατελεί υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να θεσμοθετήσει το υπουργείο Παιδείας τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής από το δημοτικό σχολείο. Κούφια τα λόγια του, είτε τα λέει ελληνικά είτε αγγλικά…

● ΥΓ.: Η ευδιάκριτη αμυχή στη μύτη του (βλ. κεντρική εικόνα) προέρχεται από αγώνα πυγμαχικό, σπυράκι εφηβείας που το έσπασε ή τον γρατζούνισε λεοπάρδαλη;

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα