Ηρεμολόγιο Τρίτης 06/02/2024

● Ο πιο «βελούδινος» διασυρμός τηλεπαρουσιαστή που προσπάθησε να ασχοληθεί με… τρίχες έγινε από μελισσοκόμο, που βγήκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί», στον Σκάι.

● Ο μελισσοκόμος, εν προκειμένω, είναι ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος. Ενώ μιλούσε στην εκπομπή για ζητήματα που ενδιαφέρουν και τον κλάδο του και τους καταναλωτές (νοθεία μελιού, παράνομες «ελληνοποιήσεις» του προϊόντος κ.ά.), ο παρουσιαστής Γιώργος Γρηγοριάδης θέλησε να πάει τη συζήτηση σε… τρίχες, στο ράστα μαλλί του μελισσοκόμου, και τον ρώτησε:

● «Θα μου επιτρέψετε μια προσωπική ερώτηση, μια που σας βλέπω τόσην ώρα; Πίσω από αυτήν την κώμη κρύβεται μια μικρή ιστορία; Γιατί είστε μια χαρακτηριστική φιγούρα του αγροτικού κινήματος. Ασχετο, βέβαια, με όλα τ’ άλλα…»

● Η απάντηση του κ. Γιαννακόπουλου ήταν ευγενική αλλά και ισοπεδωτική (για όλους όσοι έχουν νοημοσύνη να αντιληφθούν το μέγεθος του αδειάσματος στην τριχολόγο πρόθεση του τηλεπαρουσιαστή): «Κύριε Γρηγοριάδη, επειδή έχω καταλάβει ότι ο χρόνος σας ο δημοσιογραφικός είναι πολύτιμος, νομίζω είναι πιο σημαντικό να συζητήσουμε για άλλα πράγματα».

● Ο Γρηγοριάδης κατάπιε τη γλώσσα του και έπειτα από ενάμισι λεπτό η συνέντευξη με τον μελισσοκόμο έληξε.

● Αυτό το στιγμιότυπο συνοψίζει μεγάλο μέρος της παθογένειας των συστημικών ΜΜΕ. Αντί να ασχολούνται με το μείζον, με εκείνο που απασχολεί στ’ αλήθεια τον λαό και το έθνος, επιδιώκουν να επικεντρώνονται στις τρίχες – και μία φορά στις τόσες βρίσκεται κάποιος να βάλει τους τηλεκομμωτές στη θέση τους.

● Και μία σημείωση για το τέλος: Οι «χαριτωμένες», τριχολογικές, λαϊσταϊλιτζίδικες ερωτήσεις σε μια συνέντευξη τέτοιου είδους (σε απεργίες, κινητοποιήσεις και λοιπές μαζικές εκδηλώσεις) γίνονται στην αποφώνηση του θέματος, όταν αποχαιρετάς τον καλεσμένο, που έχει ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, όχι διακόπτοντας τον ειρμό του.

● Ο Γιώργος Γρηγοριάδης πρέπει να βελτιώσει, μεταξύ άλλων, και την τεχνική του.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα