Ηρεμολόγιο Πέμπτης 15/02/2024

● Γιατρέ μου, διαπίστωσα ότι συμφωνώ με απόσπασμα άρθρου της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης. Είμαι καλά ή πρέπει να αρχίσω επειγόντως κούρα;

● Μέχρι να απαντήσει ο δόκτωρ, καλό είναι να διαβάσετε κι εσείς ένα άρθρο στο περιοδικό του ΚΚΕ «Κομμουνιστική Επιθεώρηση»* (τεύχος 3, Μάιος – Ιούνιος 2015). Εκεί υπάρχει ανάλυση της Ελένης Μπέλλου που τιτλοφορείται «Η αντίληψη των Μαρξ – Ενγκελς για το γυναικείο ζήτημα, σε αντιπαράθεση με τις σημερινές θεωρίες περί “κοινωνικού φύλου”», όπου διαβάζουμε τα εξής:

● «Είναι λαθεμένη, και επικίνδυνη θα λέγαμε, η θεωρία που προβάλλεται και αναπαράγεται και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι από διάφορα “κανάλια”, όχι μόνο ως θεωρία αλλά και ως καθημερινή πρακτική, ότι η ομοφυλοφιλία είναι στα ίδια βάθρα με την ετεροφυλοφιλία.

● Βεβαίως το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτες όχι μόνο τις επιθέσεις, αλλά και οποιεσδήποτε προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος ανθρώπων που έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό προσανατολισμό, δεν απομονώνει τους ομοφυλόφιλους του ενός ή του άλλου φύλου.

● Ταυτόχρονα όμως δεν θεωρητικοποιεί μια γενικά κατ’ εξαίρεση, αν θέλετε, ιδιαίτερη ατομική επιλογή. Σε λίγες περιπτώσεις αυτή η επιλογή μπορεί μάλιστα να σχετίζεται ακόμα και με τη φυσιολογία του ατόμου, που δεν έχει πλήρως καθορισμένα τα βιολογικά χαρακτηριστικά του φύλου.

● Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες περί “κοινωνικού φύλου” συνδέονται με επιταγές σε επίπεδο πολιτικής και κοινωνικής δράσης, όπως το αίτημα για γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών με βασικό στόχο την υιοθεσία παιδιών από αυτά. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα της υιοθεσίας ξεφεύγει από τα όρια της ατομικής επιλογής.

● Η σεξουαλική επιλογή, η συμβίωση είναι ατομική – ιδιωτική υπόθεση. Η οικογένεια, όμως, είναι βασικά κοινωνικός θεσμός προστασίας των παιδιών που προκύπτουν από τη συμβίωση του άντρα και της γυναίκας. Και στη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών το παιδί έχει παραποιημένη, ανορθολογική αντίληψη αυτής της βιολογικής σχέσης, που προκύπτει αντικειμενικά από τη φυσιολογία του ανθρώπου».

● Τελικά, σε ορισμένα ζητήματα το ΚΚΕ είναι πολύ πιο σοβαρό κόμμα από τα συστημικά.

● Παράξενη που είναι η ζωή…

●*Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.komep.gr/m-article/2c11924e-f42f-11e9-95d7-3ed1504937da/

π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα