Ηρεμολόγιο Τετάρτης 28/02/2024

● Η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως και η επανάληψη των μουσαντένιων προεκλογικών υποσχέσεων διάφορων πολιτικάντηδων ο δεύτερος μεγαλύτερος εφιάλτης τους*.

● Γι’ αυτό και η στήλη υπενθυμίζει τι είπε τη Δευτέρα στη Βουλή για το κρατίδιο των Σκοπίων και την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης:

● «Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα έρθουν προς κύρωση σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος από την ελληνική Πολιτεία. […] Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στην ευρωπαϊκή επιλογή των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η επιλογή αυτή κρίνεται και από την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οπως κρίνεται και από την αρχή των επιδόσεων της χώρας σε σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

● Εχοντας κατά νου τα παραπάνω, μπορείτε τώρα να σκεφτείτε πόσο… ειλικρινείς ήταν οι υποσχέσεις Μητσοτάκη και των στελεχών του, που έπαιρναν μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας (βλ. κάτω φωτό) για «επαναδιαπραγμάτευση» της Συμφωνίας των Πρεσπών και ειδικά την υπόσχεση του νυν πρωθυπουργού το 2019 ότι «εγώ δεν θα πω ποτέ ότι καλωσορίζω τον “Μακεδόνα” πρωθυπουργό στη χώρα».

● Ομως, ας σκεφτούμε και τη θετική πλευρά του ζητήματος. Τώρα, που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει εναλλακτική για τους φανατικούς ψηφοφόρους του: η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ιδεολογικό και αξιακό επίπεδο είναι τάλε κουάλε.

●*Ο Νο 1 εφιάλτης κάθε πολιτικάντη είναι το εκλογικό μαύρισμά του.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα