Ηρεμολόγιο Τρίτης 26/03/2024

● Κάναμε χάζι στα φωτισμένα, «επαναστατικά» drones που «ζωγράφισαν» τον ουρανό της Αθήνας την παραμονή της 25ης Μαρτίου. Γελάσαμε και με τους φρέντο που ήπιε στην υγειά του ο Μητσοτάκης στον Καναδά. Ας προσγειωθούμε, λοιπόν, στην πεζή, μουντή και ελαφρώς παρανοϊκή καθημερινότητά μας.

● Ιδανική είδηση για «προσγείωση» είναι μία της προηγουμένης εβδομάδος που μας υπέδειξε αναγνώστης, την οποία, δυστυχώς, δεν αναδείξαμε όσο τής έπρεπε.

● Το μήνυμα που έστειλε ο αναγνώστης ήταν λιτό. Είχε μόνο τον σύνδεσμο από άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και την επισήμανση «ακόμα ένας καλός λόγος για να μην πληρώνουμε το ειδικό τέλος για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

● Στην είδηση διαβάζουμε ότι η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία άπαντες πληρώνουμε, συμμετείχε σε φιέστα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν! Το άρθρο αναφέρει:

● «Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Λένιν διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στον Περισσό.

● Στην εκδήλωση μίλησε ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολούθησε συναυλία, όπου η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε δύο μοναδικά έργα αφιερωμένα στην Οκτωβριανή Επανάσταση».

● Μάλιστα, το ιλαροτραγικό ύφος της είδησης συμπληρωνόταν κι από μια κάπως μακάβρια χροιά: στη φιέστα συμμετείχε και το νεκρικό εκμαγείο του Λένιν! Ακολουθούν οι λεπτομέρειες:

● «Στο φουαγιέ της αίθουσας βρισκόταν και το εκμαγείο του Λένιν, που είχε προσφέρει στο ΚΚΕ ο αείμνηστος Δημήτρης Ταλαγάνης. Ο Δ. Ταλαγάνης ως φοιτητής στη Μόσχα το 1970 συμμετείχε στον μεγάλο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Νέο Μουσείο του Λένιν και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Ο δάσκαλός του, μεγάλος αρχιτέκτονας Κονσταντίν Μέλνικοφ, του χάρισε το αντίγραφο του νεκρικού εκμαγείου του Λένιν σε επιβράβευση της μεγάλης επιτυχίας του».

● Περαστικά μας, σύντροφοι…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα