Ηρεμολόγιο Παρασκευής 29/03/2024

● Η «δημοκρατία» ήταν υποψήφια για το βραβείο INTERNATIONAL NEWSPAPER OF THE YEAR Premier Award, που αφορά όλες τις διεθνείς ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες του κόσμου.

● Η επιτροπή απονομής αυτού του βραβείου αξιολογεί τη θεματολογία των εφημερίδων, τη δημοσιογραφική πληρότητά τους, την αξιοπιστία τους, την ποιότητά τους κ.λπ.

● Η «δημοκρατία» έφτασε στην τελική φάση, ώστε να ανακηρυχθεί υποψήφια ανάμεσα στους επτά τελικούς διεκδικητές. Είχε ως «αντιπάλους» τη «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (Γερμανία), τη «Le Monde» (Γαλλία), την «China Daily» (Κίνα, παγκόσμια έκδοση), την «ABC» (Ισπανία), την «Bοrneavisen» (Δανία) και τη «The National» (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

● Το νήμα έκοψε πρώτη η «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung». Η εφημερίδα μας τιμήθηκε για το έργο της με την απονομή επαίνου.

● Ολα τα παραπάνω είναι γνωστά – γράφτηκε σχετικό ρεπορτάζ στη «δημοκρατία». Γνωστό δεν είναι γιατί μια τόσο μεγάλη διάκριση για τον πολύπαθο χώρο του ελληνικού Τύπου αποσιωπήθηκε και από τα συστημικά ΜΜΕ και από τις πολιτικές δυνάμεις, που θα όφειλαν να τη χαιρετίσουν.

● Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εύκολο να ασκηθεί όπως πρέπει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, έχοντας να αντιμετωπίσει και μια εχθρική κυβέρνηση, που θεωρεί «συνωμοσία» την αποκάλυψη των ανομημάτων της και την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, την οποία προκάλεσε το αλυσόδεμα της πατρίδας στα Μνημόνια.

● Σε μια χώρα που θα είχε… φυσιολογικότερη κυβέρνηση θα είχε γίνει έστω μία δήλωση από τον πρωθυπουργό, κάποιον υπουργό αρμόδιο για θέματα Τύπου για αυτή τη σημαντική διάκριση της «δημοκρατίας». Και η αντιπολίτευση θα είχε βρει να πει για το γεγονός. Αντ’ αυτού, σιωπή. Ούτε η Ενωση Δημοσιογράφων σκέφτηκε να πει μια καλή κουβέντα…

Ο εκδότης και ο διευθυντής της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης και Δημήτρης Ριζούλης

● Ευτυχώς, μιλούν για λογαριασμό της εφημερίδας μας και τα ρεπορτάζ και οι αποκαλύψεις μας και οι αναγνώστες που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα