Ηρεμολόγιο Τρίτης 02/04/2024

● Βαριά, ασήκωτη σκιά πλανάται πάνω από το Παρίσι. Μια ατμόσφαιρα παράξενη στοιχειώνει τα όνειρα των κατοίκων της γαλλικής πρωτεύουσας. Κάτι σαν κατάρα σκοτίζει τους νόες των Γάλλων.

● Οι Φραντσέζοι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται στο άρθρο της «Εστίας» για τα SMS της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή η γυναίκα μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο συνδέεται επί μακρόν με τη χώρα του Μακρόν.

● Εκείνη, ο διαφωτιστής φιλόσοφος Βολταίρος (1694-1778), το σπίτι του και ο Διαφωτισμός αποτελούν ένα ιερό τρίγωνο υπέρκομψης πνευματικότητας – μια και ακόμα και τα αυστραλιανά κοάλα γνωρίζουν ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, που είχε αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, ασχολείται μόνο με το πνεύμα, όχι με τη χυδαία ύλη, η οποία λειτουργεί σαν άγκυρα των ψυχών και τις ποντίζει όλο και πιο βαθιά στις χθόνιες έξεις και ορέξεις.

● Γι’ αυτό και ακούγονται όλη την ώρα τριξίματα στο σπίτι του Βολταίρου. Κοντεύει να βρικολακιάσει ο Γάλλος στοχαστής λόγω των επιθέσεων που γίνονται εναντίον της Μαρέβας.

● Αν ο θρυλικός φιλόσοφος είχε φωνή γήινη και όχι εκείνη που ομιλείται στο Επέκεινα, θα ερχόταν εδώ για να κάνει δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ υπέρ της μηδενικής σχέσης της κυρίας Γκραμπόφσκι με δισεκατομμυριούχους, με SMS και άλλα ποταπά.

● Αλλά ο Βολταίρος δεν επιτρέπεται να εξέλθει από τη διάσταση στην οποία βρίσκεται. Μόνο ο «καταραμένος» ποιητής Σαρλ Μπωντλαίρ (1821-1867) θα ήταν διαθέσιμος τώρα την άνοιξη αλλά αυτή την περίοδο γράφει μια νέα εκδοχή της ξακουστής ποιητικής συλλογής του «Τα Ανθη του Κακού», η οποία θα τιτλοφορείται «Οι λαχανίδες του κακού» με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

● Πάντως, ό,τι και να γράφουν και ό,τι και να έχει γίνει στη θλιβερή πραγματικότητα, εμείς τη Μαρέβα πιστεύουμε διότι είναι υπέρκομψη∙ έτσι τουλάχιστον τη χαρακτηρίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα