Ηρεμολόγιο Πέμπτης 04/04/2024

● Ο 39χρονος που μακέλεψε την κοπέλα έξω από το αστυνομικό τμήμα, πέρα από τη συχνή παραβατική και κακοποιητική συμπεριφορά που αποδεδειγμένα είχε, ιδεολογικά ήταν αναρχικός (βλ. το μπλουζάκι με το Α της αναρχίας που φορούσε).

● Οι πολιτικοί προσανατολισμοί του δεν έτυχαν σχολιασμού από τα πολιτικώς ορθά ΜΜΕ, που καραδοκούν να ανακαλύψουν «κακούργους» της Δεξιάς και του εθνικιστικού χώρου.

● Επίσης, στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν δεν έτυχε σχολιασμού και αναδείξεως το σφάξιμο 39χρονου γνωστού αναρχικού από τη σύντροφό του (την Πρωτομαγιά του 2020) στο διαμέρισμα όπου ζούσε το ζευγάρι στην περιοχή της Καισαριανής.

● Οταν τα εγκλήματα διαπράττονται από τους «αντιεξουσιαστές», δεν παίζει ρόλο η ιδεολογία. Μόνο οι παραβάσεις των… απέναντι είναι σημαντικές και διαπράττονται λόγω πολιτικών πεποιθήσεων! Για παράδειγμα, όταν βασιλόφρων παρκάρει παράνομα, το πρώτο πράγμα που συζητείται είναι η ιδεολογία του.

● Η μεροληψία δεν αποτελεί σωστή προσέγγιση των γεγονότων. Εφόσον στα εγκλήματα αναδεικνύονται οι πεποιθήσεις των δραστών της μίας πλευράς, το ορθό είναι να αναδεικνύονται και των δραστών της αντίπερα όχθης.

● Πάντως, ας δοθεί μια συμβουλή που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Με την πρώτη σφαλιάρα πρέπει να ενεργοποιείται ακαριαία το πλάνο του διαζυγίου, αν πρόκειται για ανδρόγυνο, ή του χωρισμού για τα ζευγάρια που δεν έχουν δεσμευτεί νομικά.

● Οποιος/α χτυπάει ξαναχτυπάει. Οι δεσμεύσεις και οι όρκοι του στιλ «ήταν μια κακή στιγμή και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» έχουν λιγότερη αξία από μασημένη τσίχλα.

● Οι κακοποιητικές σχέσεις κάνουν πάντοτε πολύ κακό στην ψυχική και τη σωματική υγεία.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα