Ηρεμολόγιο Παρασκευής 20/09/2024

● «Η Ελλάδα έχασε έναν σημαντικό ευρωβουλευτή, την κυρία Ασημακοπούλου, η οποία τι έκανε; Δεν έκλεψε και τον κλειδάριθμο* από το Νομισματοκοπείο»… Τάδε έφη ο Αρης Πορτοσάλτε.

● Ευρισκόμενος σε εγκωμιαστικό οίστρο, ερεθισμένος από την πολιτική αύρα της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, χάρισε στο κοινό του Σκάι αρκετά δευτερόλεπτα ιλαροτραγικής δημηγορίας.

● Ε, ναι. Δεν έκανε και τίποτα η κυρία Ασημακοπούλου. Γι’ αυτό την έβγαλε από το ευρωψηφοδέλτιο ο Μητσοτάκης, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

● Γι’ αυτό το «τίποτα» η Αρχή Προστασίας Δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στην τότε ευρωβουλευτή.

● Η υπόθεση Ασημακοπούλου είναι ασήμαντη. Γι’ αυτό, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ. Νίκος Θεοδωρόπουλος.

● Εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα με τη χρήση προσωπικών δεδομένων, όπως οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) από υποψήφια ευρωβουλευτή. Εδώ υπέκλεπταν τις συνδιαλέξεις του Α/ΓΕΕΘΑ, υπουργών, επιχειρηματιών και λοιπών «συγγενών» και δεν κουνιόταν φύλλο. Σε μερικές χιλιάδες e-mails ομογενών και ξενιτεμένων Ελλήνων θα κολλήσουν;

*Απορία νο 1: Πώς κλέβεις τον κλειδάριθμο του Νομισματοκοπείου; Απορία νο 2: Αν τον κλέψεις ή ακόμα κι αν στον δώσουν, τι θα τον κάνεις;

π

Οσο έκλεβε λεφτά κι έπινε ρακές με τον Κυριάκο ήταν υγιέστατος

Οσο τα αρπαχτικά σαν τον «Φραπέ» και τον «Χασάπη» του ΟΠΕΚΕΠΕ βουτούσαν τα λεφτά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, φορώντας στα καφενεία της Κρήτης τη φανέλα...