Αζέρικες δυνάμεις επιχειρούν νέα Γενοκτονία των Αρμενίων

Στα χνάρια της Τουρκίας το Αζερμπαϊτζάν! Εξαπέλυσαν επίθεση κατά των αμάχων στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ

«Φωτιά» στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ έβαλαν ξανά χθες, με την επίθεση που εξαπέλυσαν, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν – μια επίθεση που στόχο είχε, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οικισμούς στον θύλακα όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι. Μια επίθεση που ουσιαστικά στόχο έχει να τρομοκρατήσει συνολικά τον λαό της Αρμενίας, που ιστορικά έχει βασανιστεί και έχει βιώσει τη γενοκτονία από το μαχαίρι των Τούρκων. Οι προκλήσεις εκ μέρους των Αζέρων ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν το υπουργείο Αμυνας της Αρμενίας γνωστοποιούσε πως στρατεύματά του κατέρριψαν δύο ελικόπτερα και τρία μη επανδρωμένα αεροπλάνα σε απάντηση της επίθεσης των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν κατά αμάχων ακόμη και στην περιφερειακή πρωτεύουσα Στεπανακέρτ. Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Παρσινιάν καλούσε τον πληθυσμό της περιοχής να σπεύσει στα καταφύγια, ώστε να προστατευτεί από τυχόν νέες προκλήσεις εκ μέρους των Αζέρων.

Όπως έγινε γνωστό, ο θύλακας του Ναγκόρνο – Καραμπάχ ανακοίνωσε πως συνολικά 16 στρατιώτες του σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ενώ νωρίτερα το υπουργείο Αμυνας της περιοχής γνωστοποίησε ότι δυνάμεις του κατέστρεψαν συνολικά τέσσερα ελικόπτερα, 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 10 τεθωρακισμένα. Από την πλευρά του, προκαλώντας ευθέως, το Αζερμπαϊτζάν διεμήνυε πως κατέλαβε έξι χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Απελευθερώσαμε έξι χωριά, πέντε στο Φιζούλι, ένα στο Τζεμπράιλ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν, ενώ το Κοινοβούλιο της χώρας του κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης ενέκρινε την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές και πόλεις, λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Αρμενίας σχεδιάζει να εξετάσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, όπως δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός, ενώ και αυτός κήρυξε γενική επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο στη χώρα, καλώντας τον πληθυσμό να «είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την ιερή πατρίδα».

Την ώρα πάντως που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, η Τουρκία δυναμίτιζε το κλίμα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της Αγκυρας στο Αζερμπαϊτζάν και κάλεσε την Αρμενία να «σταματήσει την επιθετικότητά της».

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες βέβαια και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία σημείωνε πως «παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων», ενώ καλούσε «όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα