Eurovision: Σάλος με τον Ιταλό νικητή!

O Damiano David βρέθηκε απολογούμενος εξαιτίας ενός βίντεο όπου μοιάζει να «σνιφάρει», ενώ συζητήθηκε το καυτό φιλί στον κιθαρίστα

Σάλος με τον Ιταλό νικητή του 65ου διαγωνισμού της Eurovision. O Damiano David, frontman του ροκ συγκροτήματος Maneskin, που έπειτα από μία ψηφοφορία θρίλερ κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου την κορυφή της Ευρώπης, βρέθηκε ξαφνικά… δακτυλοδεικτούμενος εξαιτίας ενός βίντεο από το green room που έγινε viral. Σε αυτό o τραγουδιστής, του οποίου το στιλ παρομοίασαν πολλοί eurofans με εκείνο του αξέχαστου Freddie Mercury, φαίνεται να σκύβει πάνω στο τραπέζι που καθόταν την ώρα της ψηφοφορίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ιταλικής αποστολής, κάνοντας μια περίεργη κίνηση. Συγκεκριμένα μοιάζει σαν να «σνιφάρει» κάτι στο επίμαχο πλάνο.

Ο ντόρος που προκλήθηκε αυτομάτως στα social media ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα ο Damiano να ερωτηθεί σχετικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη του τραγουδιού των Maneskin στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ. «O Thomas (σ.σ.: κιθαρίστας του συγκροτήματος) έσπασε ένα ποτήρι. Δεν κάνω ναρκωτικά, σας παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό, αλήθεια» απάντησε τότε ο «Ιταλός Freddie Mercury» και αμέσως ο host στην press conference ζήτησε από τους δημοσιογράφους να επικεντρώνονται σε θέματα μουσικής στα ερωτήματα που θέτουν.

Είναι γεγονός πως η Eurovision έχει αυστηρό πρωτόκολλο σε τέτοιου είδους θέματα, οπότε θα ήταν μάλλον δύσκολο κάποιος από τους διαγωνιζομένους να κουβαλήσει ναρκωτικά στο green room. Βέβαια ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει, γι’ αυτό και σε πολλά σχόλια που έγιναν στα social media εκφράστηκε το αίτημα να γίνει τεστ στον frontman της ροκ μπάντας. Οι υποστηρικτές του γκρουπ, ωστόσο, δηλώνουν ότι το θέμα ανακινήθηκε με σκοπό, διότι υπάρχει ζήλια για τη νίκη της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, στην επίσημη απάντησή τους, που ακολούθησε μέσα από τα stories της σελίδας τους στο Instagram, οι Maneskin αναφέρουν πως δέχονται ακόμη και έλεγχο για χρήση ναρκωτικών, διότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. «Είμαστε σοκαρισμένοι γι’ αυτό που κάποιοι λένε για τον Damiano ότι έκανε ναρκωτικά. Είμαστε πραγματικά εναντίον των ναρκωτικών και δεν κάναμε ποτέ χρήση κοκαΐνης. Είμαστε έτοιμοι να τεσταριστούμε, επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξουμε τη μουσική μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για την υποστήριξη. Το ροκ εν ρολ δεν πεθαίνει ποτέ. Σας αγαπάμε!» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε αυτήν.

Πέρα από το θέμα με το ύποπτο πλάνο του στο green room, ο Ιταλός ροκάς έγινε viral και για το παθιασμένο gay φιλί που έδωσε στον κιθαρίστα του επί σκηνής, στο φινάλε της νικητήριας performance του συγκροτήματος. Σημειώνεται πως ο Damiano, ο οποίος θεωρείται sex symbol από τον γυναικείο πληθυσμό στην Ιταλία, δηλώνει λάτρης του ωραίου φύλου και είναι αρραβωνιασμένος με το εκρηκτικό μοντέλο Giorgia Soler. Παρ’ όλα αυτά, ως ροκάς που έχει επηρεαστεί εμφανώς από τον σταρ των Queen, τόσο στη σκηνική παρουσία όσο και στις στιλιστικές επιλογές, φαίνεται πως δεν διστάζει να προκαλεί on stage και με θέματα σεξουαλικής ταυτότητας, όπως έκανε και ο αείμνηστος Mercury.

Οι Maneskin (Damiano, Victoria, Thomas και Ethan), οι οποίοι γνωρίζονται από το σχολείο αλλά ίδρυσαν την μπάντα τους το 2015 και έγιναν δημοφιλείς στη χώρα τους μέσω του ιταλικού «X-Factor», παρότι δεν είχαν μεγάλη δυναμική στην ψηφοφορία των επιτροπών, από το αποτέλεσμα του televoting εκτοξεύτηκαν τελικά στην κορυφή της Eurovision, με 524 βαθμούς. Το τραγούδι τους «Zitti e Buoni», μέσα από τους στίχους του, ενθαρρύνει τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και φωνάζει σε κάθε κουτσομπόλη και νταή: «Σκάσε και συμμορφώσου».

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από πολλά χρόνια τρία μη αγγλόφωνα κομμάτια κατέκτησαν τις τρεις υψηλότερες θέσεις στη διαγωνιστική κατάταξη. Η Γαλλία με τη φωνάρα Barbara Pravi τερμάτισε δεύτερη τραγουδώντας το «Voila» και η Ελβετία τρίτη με το επίσης γαλλικό κομμάτι «Tout l’ Univers», που ερμήνευσε ο Gjon’s Tears. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι ιδιαίτερες συμμετοχές Ισλανδίας και Ουκρανίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα