Το 52% δηλώνει ότι δεν πρόκειται να του λείψει η Μέρκελ

Δεν θα… λείψει τελικά σε κανέναν -ούτε στην Ευρώπη, αλλά ούτε και στη Γερμανία! Ο λόγος για την Ανγκελα Μέρκελ, για την οποία, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν ανοίξουν οι γερμανικές κάλπες, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της χώρας δεν θα… κλάψουν που η επόμενη μέρα στην Καγκελαρία θα βρει κάποιον άλλον στη θέση της.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε στη δημοσκόπηση, που έγινε από το ινστιτούτο ερευνών Civey, ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα τους λείψει η απερχόμενη καγκελάριος.

Αντίθετα, το 38% δήλωσε ότι θα τους λείψει, ενώ 10% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ήταν αναποφάσιστοι απέναντι στο δίλημμα που ετέθη. Μεταξύ όσων δήλωσαν, πάντως, ότι θα τους λείψει η Μέρκελ οι περισσότεροι ήταν ψηφοφόροι του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατικών (CDU), σε ποσοστό 63%. Εξάλλου, μόνο το 2% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συμμεριζόταν την ίδια άποψη. Η ίδια ωστόσο, μέχρι την τελευταία στιγμή, έδινε μάχη για να στηρίξει τον Αρμιν Λάσετ, τον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, συμμετέχοντας και στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του CDU, παραμονή της μάχης της κάλπης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα