FSB: Αυτή έβαλε τη βόμβα στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα!

Η ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας έβγαλε βίντεο με τις κινήσεις της φερόμενης ως δολοφόνου πριν διαφύγει στην Εσθονία

Στο προσκήνιο παραμένει η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του υπερεθνικιστή Αλεξάντερ Ντούγκιν, με την υπόθεση βέβαια να μοιάζει βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές του Ψυχρού Πολέμου. Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB κατηγόρησε τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για τον θάνατο της Ντούγκινα, που σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε. Εντούτοις, το Κίεβο επιμένει πως δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η FSB, που έδωσε στη δημοσιότητα και βιντεοσκοπημένο υλικό με το πρόσωπο της φερόμενης ως δράστριας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει.

Η προετοιμασία

Η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφτασαν τον περασμένο Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν έναν μήνα προετοιμάζοντας την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB, που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, προτού πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της τελευταίας και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Eπίσης αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί Ρώσων χάκερ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η φερόμενη δολοφόνος της Ντούγκινα είναι μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Aζόφ.

Πάντως, νωρίτερα την ευθύνη για τη δολοφονία είχε αναλάβει ο Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (NRA). Μιλώντας στο κανάλι Utro Fevralya της αντιπολίτευσης, ο Ιλια Πονομάρεφ, πρώην μέλος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι η Ντάρια Ντούγκινα είχε ζητήσει τη δολοφονία Ουκρανών και ήταν μια από τις φωνές που υποκινούσαν τη βία και ζητούσαν δολοφονίες.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία των ρωσόφωνων περιοχών, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας. Σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η Ουκρανία. Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωνε περήφανη που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι στόχος κυρώσεων από τη Δύση.

Τη δολοφονία της Ντούγκινα καταδίκασε χθες με δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα, που έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή.

Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα