Τρελάθηκε ο Ζελένσκι και θέλει την Κριμαία

Ο Ζελένσκι εξακολουθεί να είναι εκτός τόπου και χρόνου

Την ώρα που η Ευρώπη καταβυθίζεται σε μια πρωτόγνωρη κρίση, κάνοντας τα χατίρια των Αμερικανών στο θέμα των ρωσικών κυρώσεων και ο κλόουν Ζελένσκι, από τη θέση του προέδρου, εξυπηρετεί άριστα τα συμφέροντα των δεύτερων στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους δεν δίστασε να δεσμευτεί πως θα αποκαταστήσει την ουκρανική διακυβέρνηση στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, μια κίνηση, είπε, που θα βοηθήσει να αποκατασταθούν «ο παγκόσμιος νόμος και η τάξη».

«Όλα ξεκίνησαν με την Κριμαία και θα τελειώσουν με την Κριμαία» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία του κατά την έναρξη του Crimea Forum, ενός φόρουμ που επιδιώκει να αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και να βάλει τέλος στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. «Και αυτό είναι αλήθεια, και πιστεύω σε αυτό 100%, ότι για να υπερνικήσουμε τον τρόμο, να δώσουμε πίσω τις εγγυήσεις και την ασφάλεια στην περιοχή μας, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, πρέπει να επιτύχουμε τη νίκη στη μάχη εναντίον της ρωσικής επίθεσης».

«Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κριμαία από την κατοχή» είπε. «Θα είναι η αποκατάσταση του παγκόσμιου νόμου και της τάξης» πρόσθεσε παίρνοντας τον ρόλο του παγκόσμιου αστυφύλακα που παραδοσιακά κρατούν οι ΗΠΑ. Η Ρωσία δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι θα εγκαταλείψει την Κριμαία, έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και έχει χρησιμοποιήσει τη χερσόνησο ως εξέδρα απ’ όπου εξαπολύει πυραυλικά πλήγματα σε ουκρανικούς στόχους. «Παρά τις (ρωσικές) απειλές, η Ουκρανία είναι αρκετά ισχυρή για να διακρίνει τις προοπτικές για μια ουκρανική Κριμαία» είπε ο Ζελένσκι. «Η αποκατάσταση από την Ουκρανία του ελέγχου στη χερσόνησο της Κριμαίας θα είναι ένα ιστορικό αντιπολεμικό βήμα στην Ευρώπη που θα αποκαθιστά την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη».

Στο μεταξύ, επί του πεδίου, το Κίεβο ανακοίνωσε πως έπληξε κέντρο ρωσικής διοίκησης στην περιοχή Ντόνετσκ και η Μόσχα υποστηρίζει πως κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό πάνω από την περιοχή του Χαρκόβου. Την ίδια ώρα, Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε για επικείμενες ρωσικές επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών, εν όψει της επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο εξέδωσε νέα προειδοποίηση για την ασφάλεια στη χώρα και κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να την εγκαταλείψουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα