Ακάρ: Πτήση-πρόκληση πάνω από το Αιγαίο!

Παίρνοντας τη σκυτάλη των απειλών από τον Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπ. Αμυνας επιτέθηκε ξανά κατά της Ελλάδας

Τη σκυτάλη στις τουρκικές προκλήσεις μετά τον Τσαβούσογλου πήρε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Πέταξε πάνω από το Αιγαίο, με πολεμικό αεροσκάφος, τελευταία ημέρα του χρόνου και από εκεί επιτέθηκε στην Ελλάδα. Δεν σταματούν ποτέ οι Τούρκοι αξιωματούχοι, προεξάρχοντος του Ερντογάν, έστω κι αν πρόκειται για την αλλαγή του χρόνου. Είναι, άλλωστε, γνωστή η τακτική του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παίζει το χαρτί της Ελλάδας στο εσωτερικό της χώρας του λόγω και των κρίσιμων εκλογών του καλοκαιριού.

Ο Χουλουσί Ακάρ επιθεώρησε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και επέλεξε να κάνει το μαύρο άσπρο. Είπε, μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στην αυτοάμυνα, στα δικαιώματά μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες».

Συνέχισε τις παραληρηματικές δηλώσεις στις οποίες επιδίδονται υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν, βάζοντας στο στόχαστρο και το Καστελόριζο: «Επιμένουν να μην το βλέπουν. Θέλουν θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρισκόμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, και δεν θα επιτρέψουμε».

Λίγες ώρες πριν τον Ακάρ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ακόμη μία φορά απείλησε ουσιαστικά με πόλεμο, αν η Ελλάδα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Το ίδιο ουσιαστικά υποστήριξε και ο Ακάρ. «Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Περιμένουμε να γίνει κατανοητό αυτό» είπε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας και συνέχισε: «Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς το ζήτημα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Αγκυρα».

Στις τουρκικές προκλήσεις απάντησε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του και για ακόμη μια φορά τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στην προκλητική τακτική της και θα παραμείνει ψύχραιμη και αποφασισμένη απέναντι στις λεκτικές προκλήσεις: «Η Ελλάδα έχει επιλέξει να απαντά σε αυτήν την πρωτοφανή λεκτική έξαρση των απειλών με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οπως έχω τονίσει επανειλημμένως, οι απειλές δεν μας πτοούν. Στην απειλή πολέμου αντιτάσσουμε την τεκμηριωμένη παράθεση των επιχειρημάτων μας, τα οποία εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας μας δεν επιδέχονται συζήτηση ή αμφισβήτηση. Οσον αφορά το αν η έξαρση της εκδήλωσης επιθετικών προθέσεων της Τουρκίας συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές στη γείτονα, οπωσδήποτε η χρονική συγκυρία παίζει ρόλο, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι οφείλεται μόνο σε αυτόν τον λόγο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα