Ο Ζελένσκι τρελάθηκε! Μετά τα Leopard ζητά και υποβρύχια

Ανήμερα της απόφασης των Γερμανών και των Αμερικανών να στείλουν άρματα μάχης, έφτασε στο σημείο να ζητάει επιτακτικά πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό

Εξοπλιστικό ντελίριο έχει καταλάβει το Κίεβο το τελευταίο διάστημα, καθώς τα αιτήματά του για «ακόμη περισσότερα όπλα» δεν σταματούν. Μάλιστα, ανήμερα της απόφασης των Γερμανών να αποστείλουν στα πεδία των μαχών άρματα μάχης Leopard και των Αμερικανών να στείλουν αντιστοίχως Abrams, χθες οι Ουκρανοί έφτασαν στο σημείο να ζητούν επιτακτικά και πολεμικά πλοία, αλλά και υποβρύχια! «Θα χρειαστούμε πολεμικά πλοία για να προστατευθούν οι ακτές, έχουμε πολύ μεγάλη ακτογραμμή.

Θα χρειαστούμε επίσης υποβρύχια για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μιας νέας επίθεσης από θαλάσσης στη Μαύρη Θάλασσα» δήλωνε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αντρίι Μέλνικ μιλώντας στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα RTL και ntv. Την ίδια ώρα, δε, απαιτούν και μαχητικά αεροσκάφη. Οπως ανέφερε σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Αμυνας, η χώρα του θα πιέσει τώρα τους Δυτικούς συμμάχους της να της παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, όπως τα αμερικανικά F-16!

Οπως και να έχει, κι ενώ τα πλωτά -όπως και τα εναέρια- μέσα που ζητά επιτακτικά για να θωρακίσει την άμυνά της απέναντι στη ρωσική εισβολή η ουκρανική πλευρά μπορούν να… περιμένουν, χθες κυριαρχούσε στην επικαιρότητα το «ναι» του καγκελαρίου Σολτς για την αποστολή 14 Leopard, όπως και το αντίστοιχο αμερικανικό για την αποστολή 31 Abrams.

Συγκεκριμένα, χθες έγινε γνωστό πως η Γερμανία θα διαθέσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Leopard 2-A6. Σύμφωνα με τον Ολαφ Σολτς, η απόφαση αποτελεί το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας και «είναι σύμφωνη με τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό διεθνή συντονισμό». Ο στόχος τώρα, πρόσθεσε ο καγκελάριος, είναι να συγκεντρωθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά και συντήρηση των αρμάτων.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα Leopard στη Γερμανία, διευκρίνισε ο καγκελάριος. Την απόφαση χαιρέτισαν, βέβαια, οι Ουκρανοί, καθώς και εταίροι της δυτικής συμμαχίας – με τις Βρετανία, Γαλλία και Πολωνία να σπεύδουν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους, ενώ σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον πόλεμο που εξαπολύθηκε από τη Ρωσία, μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, να νικήσει και να τον κερδίσει ως ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ο τελευταίος σε μήνυμά του στο twitter.

Η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία, όμως, αφενός γεννά την ανησυχία στη γερμανική πλευρά (ο πρόεδρος της ένωσης ενόπλων δυνάμεων της χώρας μίλησε για περαιτέρω συρρίκνωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων) και αφετέρου τη ρωσική αντίδραση. Χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει άρματα μάχης την Ουκρανία επιβεβαίωσε αυτό που η Ρωσίδα αξιωματούχος είπε, ότι ήταν «προσχεδιασμένος πόλεμος» εναντίον της Μόσχας.

Πυρά

Ταυτόχρονα και η πρεσβεία της Ρωσίας στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Βερολίνου να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία σημαίνει πως εγκαταλείπει την «ιστορική ευθύνη του έναντι της Ρωσίας», που προκύπτει από τα εγκλήματα των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο απυρόβλητο δεν έμεινε, βέβαια, ούτε η απόφαση των Αμερικανών να ενισχύσουν τους Ουκρανούς. Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο υπογράμμισε ότι τα άρματα Abrams που θα σταλούν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ θα «καούν», λέγοντας ότι οι προτεινόμενες αποστολές είναι μια ακριβή τρέλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα