Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία του ΕΛΚ

Ανδρες της αστυνομίας του Βελγίου μαζί με αξιωματικούς της Κρατικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Θουριγγίας (LKA) εισέβαλαν χθες το πρωί στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Θουριγγίας, η έρευνα αφορά εν εξελίξει διαδικασία διαφθοράς εις βάρος του επικεφαλής του κρατιδίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Θουριγγίας στη Γερμανία, Μάριο Φόιγκτ. Χθες, γύρω στις 10 το πρωί, οι ερευνητές της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας έφτασαν με οχήματα με πολιτικά στην οδό Rue du Commerce No 10.

Προορισμός τους ήταν τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες, το κέντρο εξουσίας μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν αυτός που έφερε μαζί του στις Βρυξέλλες, το 2019, τον Μάριο Φόιγκτ, τότε μέλος του κρατικού Κοινοβουλίου του CDU της Θουριγγίας, καθώς χρειαζόταν έναν επαγγελματία για μια ψηφιακή προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ στο διαδίκτυο και ο Φόιγκτ ήταν ο σωστός άνθρωπος.

«Σύμφωνα με την Εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά υπαλλήλων του ΕΛΚ. Η έρευνα εξυπηρετεί την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο της διαδικασίας κατά του Φόιγκτ. Επιπλέον, οι αστυνομικοί θέλουν να ανακρίνουν πιθανούς μάρτυρες. Η εν εξελίξει έφοδος έχει επίσης στόχο να εξετάσει το ζήτημα του πόσο καιρό ο Φόιγκτ εργάστηκε για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα μπορεί να έλαβε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου» σχολίασε ο Βέμπερ, ενώ το ΕΛΚ σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την έρευνα, αλλά δεν προέβη σε άλλα σχόλια, καθώς πρόκειται για νομική έρευνα σε εξέλιξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα