Ναυάγιο Τιτανικού: Αγνοείται υποβρύχιο

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας έχει αρχίσει από χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό πως ένα υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για να πηγαίνει τουρίστες να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, λίγα στοιχεία ήταν γνωστά για τους «τέσσερις με πέντε επιβαίνοντες», αν και χθες βράδυ δημοσιοποιήθηκε η πληροφορία πως στο σκάφος επέβαινε ο Χάμις Χάρντινγκ, CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι. Πρόσφατα η εταιρία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ναυάγιο του Τιτανικού αποτελεί τουριστική ατραξιόν εδώ και πολλά χρόνια και είναι σύνηθες μικρά υποβρύχια να μεταφέρουν κατά καιρούς τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του θρυλικού υπερωκεάνιου. Βέβαια, τα πολυήμερα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του πλοίου διαρκούν περίπου οκτώ ώρες, καθώς το ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα στον πυθμένα του Ατλαντικού.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα