Επιχείρηση γελοιοποίησης του Πριγκόζιν: Η Μόσχα αφήνει να διαρρεύσουν φωτογραφίες με μεταμφιέσεις του

Το θέμα της ημέρας ήταν χθες τα ευρήματα των Αρχών από την έφοδο στην έπαυλη του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη, περίπου 15 μέρες μετά την ανταρσία που επιχείρησε κατά του Κρεμλίνου.

Στη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν ράβδους χρυσού, ένα οπλοστάσιο, έναν ταριχευμένο αλιγάτορα, μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με το καρατομημένο κεφάλι.

Η εφημερίδα «Izvestia» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την έφοδο των αστυνομικών στην έπαυλη του Πριγκόζιν, στις οποίες φαίνεται τεράστιος αριθμός όπλων, δεσμίδες με σφαίρες, μια τεράστια βαριοπούλα και κούτες με χαρτονομίσματα αξίας 10 δισ. ρουβλίων (περίπου 100.000 000 ευρώ). Στην έπαυλη οι αστυνομικοί φωτογράφισαν ακόμη έναν ταριχευμένο αλιγάτορα, μια ρωσική στρατιωτική στολή με πολλά μετάλλια και αρκετά διαβατήρια.

Πέραν τούτων όμως, η Μόσχα φαίνεται πως έχει αρχίσει μια οργανωμένη επιχείρηση ταπείνωσης του Πριγκόζιν, στο πλαίσιο της οποίας αφήνει να διαρρεύσουν φωτογραφίες του μεταμφιεσμένου με περούκες και στολές. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Izvestia», κεντρική θέση πήραν αυτές που δείχνουν την τεράστια ντουλάπα του Πριγκόζιν με πολλές διαφορετικές περούκες.

Μάλιστα, σε διάφορα υποστηριζόμενα από το κράτος ρωσικά κανάλια στο Telegram έχουν δημοσιευτεί και φωτογραφίες του ιδρυτή της Wagner που τις φοράει. Κάποιες μεταμφιέσεις είναι, μάλιστα, τόσο γελοίες που πυροδοτούν εικασίες ότι μπορεί οι φωτογραφίες να έχουν παραποιηθεί σε μια προσπάθεια να δυσφημιστεί ο Πριγκόζιν. Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του ιδρυτή της μισθοφορικής οργάνωσης στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι ο Πριγκόζιν «είναι ελεύθερος» και βρίσκεται στη Ρωσία, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν παρακολουθεί τις κινήσεις του ηγέτη της Wagner και άρα δεν ξέρει πού βρίσκεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα