Ρώσος αναλυτής: Ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός, σωσίας ήταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την κηδεία του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν (κεντρική φωτό) και οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν.

Πιο πρόσφατη είναι αυτή που υποστηρίζει ένας πολιτικός αναλυτής, ο Βαλερί Σολοβέι, σύμφωνα με τον οποίο ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός και μάλιστα σχεδιάζει την εκδίκησή του απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο καθηγητής Σολοβέι, ο οποίος μάλιστα έχει διδάξει και στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, μια σχολή εκπαίδευσης κατασκόπων και διπλωματών, υποστηρίζει πως ο Πριγκόζιν δεν ήταν στο αεροπλάνο που συνεντρίβη μυστηριωδώς την περασμένη εβδομάδα και η φερόμενη σορός του αφεντικού της Wagner ανήκει σε σωσία του.

Οπως εξηγεί, ο Πριγκόζιν κατάφερε να ξεφύγει από το σχέδιο δολοφονίας του, ένα σχέδιο που εγκρίθηκε από τον Πούτιν και καταρτίστηκε από το συμβούλιο ασφαλείας του, και μάλιστα τώρα ετοιμάζει την εκδίκησή του. Ο Σολοβέι δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ρωσικές Αρχές ότι είπαν ψέματα πως το DNA που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής στην περιοχή Τβερ είναι του Πριγκόζιν, καθώς γνώριζαν ότι η προσπάθεια να σκοτωθεί ο επικεφαλής του Wagner είχε αποτύχει επειδή ένας σωσίας, που ο πολέμαρχος ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο στη θέση του.

«Πρώτον, το αεροπλάνο με το οποίο υποτίθεται ότι πετούσε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ρωσικό σύστημα αεράμυνας» είπε, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε από έκρηξη εντός αυτού. «Δεν υπήρξε καμία έκρηξη στο σκάφος. Καταρρίφθηκε απέξω» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα