Παραλήρημα Ερντογάν: «Οι Ελληνες έκαψαν την Σμύρνη»!

Λίγες μονάχα ώρες πριν ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρεθεί στην Αγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «χτύπησε» και προκάλεσε με τρόπο παραληρηματικό την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ως αρνητής της Ιστορίας, έφτασε στο σημείο να πει πως οι Ελληνες έκαψαν τη Σμύρνη το 1922, ενώ δεν δίστασε να πανηγυρίσει την τουρκική εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου που συνεχίζεται ως σήμερα από το 1974.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη. «Ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα και στις 30 Αυγούστου διέλυσε μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε τον δρόμο προς τη Σμύρνη.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της μεγάλης επίθεσης κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη, την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε» είπε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επί τριάμισι χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρόμικες μπότες του λέρωσε τη μόνιμη πατρίδα μας, την Ανατολία».

Πανηγύρισε για τον «Αττίλα»

Μάλιστα, δεν δίστασε να πανηγυρίσει και για τον «Αττίλα Ι» και «ΙΙ», και την κατοχή της Κύπρου. «Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Μαντζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο». Αυτή η αναφορά του Τούρκου προέδρου αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις πολεμικές προθέσεις της Τουρκίας τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και απέναντι στην Κύπρο.

Και όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που στην Ελλάδα κυβέρνηση και σύστημα εξουσίας επιχειρούν να μας πείσουν πως η Τουρκία από λύκος έχει μετατραπεί σε αρνάκι και φυτεύουν τον σπόρο του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Το δε ΝΑΤΟ, ακόμα και αυτή την ώρα, δεν έχει πάρει πίσω την κατάπτυστη ανακοίνωση συγχαρητηρίων στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα