Οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν ότι οι Ισραηλινοί… γνώριζαν

Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν τελικά οι Ισραηλινοί πως η Χαμάς κάτι ετοίμαζε το τελευταίο διάστημα;

Πως η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση μπόρεσε να πιάσει στον… ύπνο τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και να καταφέρει ένα τόσο μεγάλο πλήγμα με θύματα εκατοντάδες αμάχους; Εως τώρα η ισραηλινή πλευρά διέψευδε κατηγορηματικά ρεπορτάζ που ήθελαν τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες να έχουν προειδοποιήσει εγκαίρως τον Μπενιαμίν Νετανιάχου (κεντρική φωτό) και το επιτελείο του.

Από χθες, όμως, τα περιθώρια διάψευσης για τους Ισραηλινούς στένεψαν, καθώς πρώτη φορά και σε κορυφαίο επίπεδο υπάρχει -και- πολιτική δήλωση για το ζήτημα. Το Κάιρο είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για κινδύνους πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος τρεις ημέρες προτού η Χαμάς προβεί στην ενέργειά της, τόνιζε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Μακόλ.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν, ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τη «Haaretz». «Η προειδοποίηση υπήρξε, αλλά δεν γνωρίζουμε σε τι επίπεδο. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς χάσαμε (οι ΗΠΑ) αυτή την υπόθεση, δεν ξέρουμε και πώς την έχασε το Ισραήλ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακόλ, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου. Χθες, σε σχετικό άρθρο-ανάλυσή της και η ιστοσελίδα Al-Monitor επέμενε πως υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανώτεροι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη επίθεση από τη Γάζα.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, την Τετάρτη έγινε γνωστό πως οι Μπενιαμίν Νετανιάχου και Μπένι Γκαντς, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κεντρώου κόμματος Εθνικής Ενότητας, συμφώνησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης για το διάστημα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Συγχρόνως αποφασίστηκε να συγκροτηθεί κι ένα ολιγομελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, όπως είχε ζητήσει άλλωστε ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας. Σε αυτό το συμβούλιο θα συμμετέχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Γκαντς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα