Επιμένει ο ΟΗΕ στις καταγγελίες για τους αμάχους

Στη σκιά των ανελέητων και αδιάκοπων συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νότιο τμήμα της περιοχής που, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις των Ισραηλινών, έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, με την πόλη Χαν Γιουνίς να βομβαρδίζεται με κάθε πιθανό τρόπο.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως το σύστημα υγείας της περιοχής κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, καταγγέλλοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων δεν σταματά να γίνεται ολοένα πιο βαρύς. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σχεδόν 18.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι.

Εκτοπισμός

Παράλληλα, ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 1.900.000 άνθρωποι υπέστησαν βίαιο εκτοπισμό κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής, αριθμός συγκλονιστικός, που αντιστοιχεί με το 85% του πληθυσμού. Η αυτοκινητοπομπή 100 φορτηγών που μετέφερε τις προηγούμενες μέρες ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών που έχουν προκύψει για τους κατοίκους της ισοπεδωμένης Γάζας.

Με τον κλοιό μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής κρίσης να στενεύει διαρκώς, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι πιθανό, σύμφωνα με διπλωμάτες, να ψηφίσει άμεσα επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που θα απαιτεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Μια ενδεχόμενη τέτοια ψηφοφορία έρχεται στον απόηχο του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση εκεχειρία στη Γάζα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα