Υπουργός της Μελόνι με κλεμμένο πίνακα;

Η οσμή ενός σκανδάλου κλυδωνίζει την Ιταλία και την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Η εισαγγελία της χώρας διεξάγει έρευνα σε βάρος του υφυπουργού Πολιτισμού και διακεκριμένου κριτικού τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι για την κλοπή ενός πίνακα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ολα άρχισαν ύστερα από δημοσίευμα τον περασμένο μήνα της εφημερίδας «Il Fatto Quotidiano» και ρεπορτάζ της Rai, που κατηγόρησαν ευθέως τον Σγκάρμπι ότι έχει στην κατοχή του τον κλεμμένο πίνακα, τον οποίο αλλοίωσε μάλιστα με προφανή στόχο να συγκαλύψει την κλοπή.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, o πίνακας που έχει στην κατοχή του ο Σγκάρμπι είναι κλεμμένος και η μοναδική διαφορά με το πρωτότυπο έργο, ένα κερί στην άνω αριστερή γωνία, επιζωγραφίστηκε σε ύστερο χρόνο έτσι ώστε ο Ιταλός υφυπουργός να μην κινήσει υποψίες. Από την πλευρά του ο Σγκάρμπι χαρακτηρίζει αναληθή τα ρεπορτάζ και υποστηρίζει ότι ο κλεμμένος από το κάστρο πίνακας ήταν αντίγραφο του αυθεντικού, τον οποίο βρήκε σε βίλα που είχε αγοράσει η μητέρα του το 2000.

«Εγώ δεν έλαβα καμία ενημέρωση για έρευνα, δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει έρευνα για μια κλοπή που δεν διέπραξα». Πάντως, η είδηση της έρευνας κατά του Σγκάρμπι προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που ζήτησε την παραίτησή του αλλά και την παρέμβαση της Τζόρτζια Μελόνι, την οποία τα αντιπολιτευτικά κόμματα εγκαλούν για συγκάλυψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα