Ενας νεκρός και 30 τραυματίες μετά από αναταράξεις σε πτήση

Singapore Airlines

Η λέξη «εφιάλτης» μοιάζει αδύναμη να περιγράψει αυτό που βίωσαν χθες οι επιβάτες της πτήσης SQ321 της Singapore Airlines κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, όταν το αεροσκάφος τους, ενώ πετούσε πάνω από την Ταϊλάνδη, έπεσε σε κενό αέρος και αντιμετώπισε ισχυρότατες αναταράξεις, με αποτέλεσμα από τους κλυδωνισμούς να χάσει τη ζωή του (πιθανότατα) από καρδιακή προσβολή ένας 73χρονος Βρετανός και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι 30 επιβάτες – οι επτά εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μιλώντας στο Reuters φοιτητής από τη Μαλαισία, επιβάτης της πτήσης, είπε πως μέσα στο αεροπλάνο δεν υπήρξε απολύτως καμία προειδοποίηση για το χάος που θα ακολουθούσε. Συγκεκριμένα, ενώ απέμεναν περίπου τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι, ο Ντζαφράν Αζμίρ δήλωσε ότι ανησύχησε όταν ένιωσε πως το αεροσκάφος Boeing 777-300R άρχισε να γέρνει απότομα προς τα επάνω και στη συνέχεια να τρέμει. Μάλιστα, είπε: «Στην αρχή προσπάθησα να κάνω κουράγιο και να τσεκάρω εάν φορούσα τη ζώνη μου – τη φορούσα. Πολλοί άλλοι συνεπιβάτες μου, όμως, την είχαν λύσει».

Οπως δήλωσε στη συνέχεια ο 28χρονος, «ξαφνικά, έγινε μια πολύ απότομη πτώση και όσοι κάθονταν χωρίς να φορούν ζώνη εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στον χώρο των αποσκευών από πάνω προκαλώντας βαθουλώματα, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες, και τα έσπασαν. Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω, το κινητό μου ξέφυγε από τα χέρια και πέταξε δύο σειρές προς τα πλάγια, τα παπούτσια του κόσμου πετούσαν τριγύρω». Αργότερα έγινε γνωστό πως το αεροπλάνο εκείνη την ώρα πετούσε πάνω από τη θάλασσα Ανταμαν και πραγματοποίησε βουτιά 1.800 μέτρων, ενώ την περίοδο αυτή πρέπει να σημειωθεί πως αρκετές περιοχές της Ταϊλάνδης πλήττονται από καταιγίδες, καθώς έχει μόλις αρχίσει η εποχή των βροχών.

Η μαρτυρία του Αζμίρ στο Reuters έκανε βέβαια τον γύρο του κόσμου. «Το πλήρωμα και όσοι βρίσκονταν μέσα στις τουαλέτες τραυματίστηκαν σοβαρά επειδή τους βρήκαμε πεσμένους κάτω, να μην μπορούν να σηκωθούν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι» εξήγησε ακόμη ο νεαρός φοιτητής. Οταν η πορεία του αεροπλάνου εξομαλύνθηκε, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες -ενώ ακόμη στην καμπίνα επικρατούσε χάος- πως εκτάκτως θα προσγειωνόταν στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Αμέσως μετά την προσγείωση, νοσηλευτές και διασώστες πήγαν να ελέγξουν τους τραυματίες, αλλά, όπως ανέφερε ο Αζμίρ, «δεν νομίζω ότι είχαν αντιληφθεί πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα εντός του αεροσκάφους».

Σύμφωνα με τη Singapore Airlines, στο αεροπλάνο υπήρχαν 211 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Στην ανάρτησή της στο facebook η εταιρία ανέφερε ότι 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι 12 από αυτούς χρειάστηκαν βοήθεια, χωρίς όμως να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. «Εκφράζουμε ειλικρινά συγγνώμη για την τραυματική εμπειρία που βίωσαν οι επιβάτες και το πλήρωμά μας σε αυτήν την πτήση. Παρέχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» διαβεβαίωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα