Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Μουσκεμένος από τη βροχή και υπό τους ήχους του «Things can only get better», του τραγουδιού-ύμνου της προεκλογικής καμπάνιας του Τόνι Μπλερ το μακρινό 1997, που έβαλαν να παίζει διαδηλωτές -προφανώς φίλοι των Εργατικών-, ο Ρίσι Σούνακ, με έκτακτο διάγγελμά του χθες, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, στις 4 Ιουλίου.

Τα δημοσιογραφικά γραφεία πάντως ήδη από πολύ νωρίς περίμεναν χθες να «σκάσει» η είδηση, καθώς το πρωθυπουργικό γραφείο είχε σπεύσει να ανακαλέσει υπουργούς από ταξίδια τους στο εξωτερικό. «Τώρα είναι η στιγμή για τη Βρετανία να επιλέξει το μέλλον της. Να αποφασίσει αν θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχουμε σημειώσει ή να διακινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στο μηδέν, χωρίς σχέδιο και χωρίς βεβαιότητα» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι εκλογές αυτές «θα διεξαχθούν σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι ήταν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου». Η κατάσταση πάντως που επικρατεί στο στρατόπεδο των Συντηρητικών είναι τραγική, κάτι που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά. Και αυτό προσδοκούν οι Εργατικοί να το εκμεταλλευτούν. 

«Αλλαγή»: με τη λέξη αυτήν αντέδρασε την Τετάρτη στην είδηση της προκήρυξης εκλογών ο Κιρ Στάρμερ, ενώ μέσω X δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πλάνα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τους ανθρώπους του, υποστηρίζοντας ότι ύστερα από 14 χρόνια διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς «τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί πια», απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες: «Σταματήστε το χάος. Γυρίστε σελίδα. Ψηφίστε Εργατικούς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα