Την τέταρτη πρόταση μομφής αντιμετωπίζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσα σε ένα εξάμηνο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Επιτροπής της, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ενημέρωσε ήδη τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, σύμφωνα με το dpa που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.
Η νέα πρόταση μομφής κατατίθεται από την ευρωοομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη», η οποία άσκησε δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Κομισιόν κυρίως για την εμπορική συμφωνία με τις χώρες της Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη).
Στην ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» ανήκουν μεταξύ άλλων ευρωβουλευτές από τον Εθνικό Συναγερμό της γαλλίδας Μαρίν Λεπέν και το κόμμα του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.
Η συζήτηση και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθούν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο. Για να συζητηθεί και να τεθεί προς ψήφιση μια πρόταση μομφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υποστηριχθεί από τουλάχιστον το 10% των ευρωβουλευτών.

