Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται από τις 15:30 το απόγευμα η Αστυνομία στη Λάρνακα , μετά από άγρια συμπλοκή με όπλα και τσεκούρια στην πολυσύχναστη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, μόλις 100 μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.
Σύμφωνα με το philenews, στον καβγά στον οποίο έπεσε σειρά πυροβολισμών, ενεπλάκησαν Ελληνοκύπριοι και αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκε ένας τραυματίας σε Νοσοκομείο της περιοχής.
Η Αστυνομία έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν τρεις ακόμη τραυματίες οι οποίοι δεν έχουν προς το παρόν εντοπιστεί.
Το συμβάν σημειώθηκε στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου η οποία αρχικά αποκλείστηκε -όπως και αρκετοί δρόμοι τριγύρω- και στη συνέχεια, γύρω στις 18:00 το απόγευμα, δόθηκε πίσω στην κυκλοφορία.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας, Σπύρο Χρυσοστόμου, στη σκηνή υπάρχουν ίχνη αίματος.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι στο επεισόδιο εμπλέκεται γνωστό πρόσωπο στις Αρχές, κάτοικος Λάρνακας, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των προσώπων που ενεπλάκησαν στον καυγά. Ακολούθως θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Εν τω μεταξύ, το sigmalive δημοσίευσε βίντεο που καταγράφει καρέ-καρέ την άγρια συμπλοκή στην οποία -καθώς φαίνεται- οι συμμετέχοντες σε αυτή κρατάνε όπλα και τσεκούρια.
Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν πως είδαν ομάδα 15 προσώπων να πιάνονται στα χέρια και μετά άκουσαν τους πυροβολισμούς.
Δείτε το βίντεο
Φυτιρής για πυροβολισμούς: Θα κάνουμε τα πάντα – «Δεν έχουμε όλα τα εφόδια»
«Κράτος και κοινωνία να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να πατάξουμε το έγκλημα» ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής, με αφορμή το σοβαρό επεισόδιο πυροβολισμών που έγινε το απόγευμα στην Λάρνακα.
Ο κ. Φυτιρής ανέφερε πως το συγκεκριμένο συμβάν «δείχνει ότι το έγκλημα έχει αποθρασυνθεί, έχει φτάσει σε σημείο που πρέπει να παταχθεί με κάθε τρόπο». Σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει και το οργανωμένο έγκλημα και τις όποιες άλλες παρανομίες.
«Αυτό το περιστατικό μας λυπεί ιδιαίτερα αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πατάξουμε στη ρίζα του το κακό», είπε.
«Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα όλα τα εφόδια που πρέπει γι’ αυτο θέλω να καλέσω και τη Βουλή με αυτά που εκκρεμούν ώστε να δώσει εφόδια στην αστυνομία να τα περάσουμε το συντομότερο, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε ένα βήμα μπροστά από το οργανωμένο έγκλημα», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός επίσης, κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν ό,τι περιέλθει στην αντίληψη τους, «έστω και ανώνυμα». Σημείωσε πως η σύμπραξη του κράτους, της Βουλής και των πολιτών είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε το οργανωμένο έγκλημα στη ρίζα του.
Aυξημένη η αστυνομική παρουσία απόψε στη Λάρνακα
Λόγω του σοβαρού περιστατικού η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους της Λάρνακας είναι ιδιαίτερα αισθητή.

