Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Επστάιν, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για τον διορισμό του Πίτερ Μάντελσον στη θέση του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως δήλωσε, δεν γνώριζε το εύρος και τη σκοτεινή διάσταση της σχέσης που είχε ο Μάντελσον με τον Επστάιν όταν τον επέλεξε για το αξίωμα, τον Δεκέμβριο του 2024.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Στάρμερ υπογράμμισε ότι, αν και ήταν εδώ και καιρό γνωστό πως ο Μάντελσον είχε επαφές με τον Επστάιν, «κανείς μας δεν ήξερε το βάθος και το σκοτάδι αυτής της σχέσης». Τόνισε επίσης ότι οφείλει να σεβαστεί το αίτημα της αστυνομίας να μη δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ή να προκαταλάβουν τη συνεχιζόμενη έρευνα.
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στα θύματα της υπόθεσης. «Θέλω να πω αυτό στα θύματα: λυπάμαι. Λυπάμαι για όσα περάσατε, λυπάμαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι με εξουσία σας απογοήτευσαν, λυπάμαι που πίστεψα τα ψέματα του Μάντελσον και τον διόρισα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


