Στη Γάζα η σκληρή πραγματικότητα του πολέμου φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί ακόμη και την παιδική αθωότητα. Οι ισραηλινές αρχές πήγαν να αντιμετωπίσουν έναν απλό χάρτινο αετό ως στρατιωτική απειλή ανάλογη με ένα drone.
Dozens of Palestinian children gathered at the Gaza port in a protest rejecting Israeli incitement against them.
The children waved Palestinian flags and held signs reading “Our kites are not weapons” and “Stop targeting our joy.” pic.twitter.com/0u26sYLPXC
— PALESTINE ONLINE 🇵🇸 (@OnlinePalEng) August 26, 2026
Τα παιδιά του παλαιστινιακού θύλακα δεν έμειναν αμίλητα απέναντι σε αυτό. Συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Γάζας, κρατώντας στα χέρια τους χαρταετούς και παλαιστινιακές σημαίες, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη χαρά.
Με χειρόγραφα συνθήματα που έγραφαν «Οι χαρταετοί μας δεν είναι όπλα» και «Σταματήστε να στοχοποιείτε τη χαρά μας», η παιδική διαμαρτυρία έστειλε ένα μήνυμα απέναντι στις δηλώσεις περί «μηδενικής ανοχής» και στις απειλές για στοχευμένα πλήγματα. Για τα παιδιά της Γάζας, ο ουρανός παραμένει ο μόνος χώρος όπου μπορούν να ονειρεύονται, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή και την ελπίδα.
