Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Μέσα σε 58 ημέρες υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις, αν και το υπουργείο υπολόγιζε ότι θα ενταχθούν περίπου 300.000 δανειολήπτες

«Κόκκινοι» αλλά και ενήμεροι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και έχουν δάνειο με υποθήκη την α’ κατοικία μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα» έως τις 31 Οκτωβρίου, με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει παράταση ενός μήνα.

Μέσα σε 58 ημέρες, από 3 Αυγούστου έως και χθες, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις, όταν το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε ότι το πρόγραμμα μπορεί να ωφελήσει σχεδόν 300.000 δανειολήπτες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για διάστημα εννέα μηνών, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι δανειολήπτες που θα μείνουν εκτός ρύθμισης εξαιτίας των εισοδηματικών κριτηρίων.

Κατηγορία Α. Για ενήμερα δάνεια ή δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση έως 90 ημέρες κατά τις 29/2/2020:

• Για τους πρώτους τρεις ημερολογιακούς μήνες από την ημερομηνία ενημέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τον χρηματοδοτικό φορέα, για οφειλές ενήμερες ή σε καθυστέρηση έως 90 ημερών, η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 90% επί της μηνιαίας δόσης.

• Για τους επόμενους τρεις ημερολογιακούς μήνες η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της μηνιαίας δόσης.

• Για τους τελευταίους τρεις μήνες η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 70% επί της μηνιαίας δόσης.

• Η μηνιαία συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 600 ευρώ. Κατηγορία Β. Για «κόκκινα» δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών:

• Για τους πρώτους τρεις ημερολογιακούς μήνες από την ημερομηνία ενημέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τον χρηματοδοτικό φορέα και για οφειλές σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της μηνιαίας δόσης.

• Για τους επόμενους τρεις ημερολογιακούς μήνες η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 70% επί της μηνιαίας δόσης.

• Για τους τελευταίους τρεις μήνες η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί της μηνιαίας δόσης.

• Η μηνιαία συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 500 ευρώ.
Κατηγορία Γ. Για «κόκκινα» δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες:

• Για τους πρώτους τρεις ημερολογιακούς μήνες από την ημερομηνία ενημέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τον χρηματοδοτικό φορέα και για οφειλές σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και καταγγελμένες, η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί της μηνιαίας δόσης.

• Για τους επόμενους τρεις ημερολογιακούς μήνες η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί της μηνιαίας δόσης.

• Για τους τελευταίους τρεις μήνες η συνεισφορά Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 30% επί της μηνιαίας δόσης.

• Η μηνιαία συνεισφορά δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των 300 ευρώ.

SOS για τους δανειολήπτες είναι η προϋπόθεση να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους μετά τη λήξη του προγράμματος. Οι συνεπείς δανειολήπτες για έξι μήνες, οι «κόκκινοι» για 12 μήνες και για 18 μήνες όσοι έχουν δάνειο που έχει καταγγελθεί από τις τράπεζες.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα