Θα δοθεί επίδομα θέρμανσης και για όσους έχουν φυσικό αέριο

Το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει διεύρυνση του μέτρου, ενώ υπάρχουν σκέψεις  για τα καυσόξυλα. «Αγκάθι» η εκπομπή ρύπων

Μειωμένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι τον Οκτώβριο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης. Η διανομή ξεκίνησε χθες, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 0,78-0,82 € το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και για μεγάλες ποσότητες. Οι πρατηριούχοι δεν περιμένουν ιδιαίτερη κίνηση, καθώς οι περισσότεροι έχουν γεμίσει τις δεξαμενές με φθηνό πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει διεύρυνση στο επίδομα θέρμανσης με στόχο, εκτός από το πετρέλαιο, να επιδοτείται και το φυσικό αέριο. «Είναι παράλογο να μην κάνουμε παρέμβαση και στο φυσικό αέριο. Δεν είναι σωστό οι πολίτες που έχουν κάνει αυτή την επιλογή να μην έχουν στήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Προβληματισμός υπάρχει για τα καυσόξυλα. Σε πολλές ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές έχουν ανάψει ήδη τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Στο τραπέζι υπάρχει η σκέψη για κάποια επιδότηση και στα καυσόξυλα, ωστόσο «αγκάθι» είναι οι ρύποι που εκπέμπουν και η αιθαλομίχλη που παρατηρείται στις μεγάλες πόλεις.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια, τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί «επαρκή».

Τα κριτήρια που ισχύουν έως σήμερα είναι: συνολικό εισόδημα έως 12.000 € για τον άγαμο, έως 20.000 € για ένα ζευγάρι και για κάθε παιδί υπάρχει προσαύξηση κατά 2.000 €.

Ακίνητη περιουσία

  • άγαμος έως 130.000 €
  • ζευγάρια / μονογονεϊκές οικογένειες έως 250.000 €

Κλιματικές ζώνες

ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.

ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.

ΖΩΝΗ Δ: Νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα