Το «παραμάγαζο» της ΕΤΑΔ και το λάφυρο της Βάρκιζας!

Η «υπόγεια» παραχώρηση του Yabanaki και η σκοτεινή μεθόδευση για τον αποκλεισμό επενδυτικής πρότασης μεγάλου επιχειρηματία

Ως όχημα εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων χρησιμοποιούν την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) συγκεκριμένα υπηρεσιακά στελέχη της, εξυπηρετώντας με προκλητικό τρόπο αλλότρια συμφέροντα και ναρκοθετώντας επωφελείς για την ΕΤΑΔ επενδυτικές προτάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παραλίας Βάρκιζας, όπου η Γενική Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ, της οποίας προΐσταται η δρ Αγγέλα Μιχαλοπούλου, έχει λειτουργήσει ως διεκπεραιωτής των συμφερόντων του σημερινού υπομισθωτή του Yabanaki, του επιχειρηματία Αλέξη Βλαβιανού. Αυτό έγινε εμφανές προσφάτως, καθώς υπηρεσιακά στελέχη της ΕΤΑΔ με μεθοδεύσεις τους πέτυχαν την απόρριψη επωφελούς για την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου επενδυτικής πρότασης για την παραλία της Βάρκιζας.

Ωστόσο, οι χειρισμοί της Γενικής Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ -που άγνωστο πώς πέρασαν «κάτω από το ραντάρ» του CEO της ΕΤΑΔ Στέφανου Βλαστού- έχουν πλέον γίνει αντιληπτοί από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (το Υπερταμείο), τη μητρική της ΕΤΑΔ, η οποία δεν ανέχεται τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου να γίνονται «λάφυρο» στα χέρια στελεχών που λειτουργούν την ΕΤΑΔ ως «παραμάγαζό» τους.

Ηταν το 2003 όταν ο καθ΄ όλα σοβαρός και αξιόπιστος όμιλος επιχειρήσεων του Νίκου Δασκαλαντωνάκη επινοικίασε μέρος της παραλίας της Βάρκιζας από την ΕΤΑΔ και δημιούργησε το επιτυχημένο Yabanaki. Μέσα από μεγάλες επενδύσεις αναμόρφωσε την εκμισθωμένη έκταση και προσέφερε στους επισκέπτες, λουόμενους και παραθεριστές, μια εντελώς διαφορετική παραλία, με κάθε είδους ανέσεις. Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν, ενέσκηψε η οικονομική κρίση και η οικογένεια Δασκαλαντωνάκη οδηγήθηκε στην απόφαση να υπομισθώσει την παραλία στον επιχειρηματία Αλέξη Βλαβιανό.

Η σύμβαση της εταιρίας της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη με την ΕΤΑΔ για τη μίσθωση της παραλίας της Βάρκιζας εξέπνευσε το 2017. Και ενώ θα ανέμενε κάποιος πως η ΕΤΑΔ θα δρομολογούσε νέο διαγωνισμό για την παραχώρησή της, αυτό δεν συνέβη.

Η Γενική Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ, προϊσταμένη της οποίας είναι από το 2018 η δρ Αγγέλα Μιχαλοπούλου, δεν ενόχλησε την πλευρά του εκμισθωτή. Έτσι, σιωπηρά και αθώα, άφησε τον κ. Βλαβιανό να εκμεταλλεύεται την παραλία.

Τη «νιρβάνα» της Γενικής Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ και του επιχειρηματία Βλαβιανού ήρθε να διαταράξει πρόταση μεγάλου και σοβαρού επιχειρηματία, η οποία υποβλήθηκε το 2020 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ. Δεδομένου ότι η σύμβαση της ΕΤΑΔ με την πλευρά Δασκαλαντωνάκη είχε εκπνεύσει, ο επιχειρηματίας υπέβαλε μια πρόταση εκμετάλλευσης της παραλίας Βάρκιζας με συγκλονιστικούς όρους, εξαιρετικά συμφέροντες για την ΕΤΑΔ και την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Η υποβολή της πρότασης αυτής ενεργοποίησε «μηχανισμούς» εντός της ΕΤΑΔ που αντιλήφθηκαν πως η ευνοϊκή μεταχείριση έναντι του επιχειρηματία Βλαβιανού θα τερματιζόταν. Προσχηματικά και προκειμένου να μη βρεθούν υπόλογοι, τα στελέχη αυτά έθεσαν σε εφαρμογή ένα διττό σχέδιο: αρχικά κινήθηκαν δικαστικά και υποκριτικά σε βάρος της πλευράς Δασκαλαντωνάκη και εν συνεχεία προσπάθησαν να ναρκοθετήσουν τη νέα πρόταση που κατατέθηκε στο Δ.Σ. της ΕΤΑΔ για την παραλία της Βάρκιζας.

Αυτό δεν το πέτυχαν σε πρώτη φάση, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ με πλειοψηφία 5 προς 1 έκανε δεκτή την πρόταση του επιχειρηματία, η οποία συνοδευόταν με ένα αναλυτικό business plan, αλλά και από γνωμοδοτήσεις προβεβλημένων οικονομικών και νομικών συμβούλων. Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ δεν ήταν όμως αρκετή για να «φρενάρει» τις μεθοδεύσεις στελεχών της Γενικής Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ, της οποίας προΐσταται η δρ Αγγέλα Μιχαλοπούλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα