Ποιοι δικαιούνται μειωμένο λογαριασμό στο κινητό τους

Άνοιξε η πλατφόρμα για την απαλλαγή από τα τέλη συνδρομητών για νέους 15-29 χρονών. Όφελος και για τα καρτοκινητά

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η νέα πλατφόρμα για την απαλλαγή από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας για νέους 15-29 ετών. Για όσους είναι άνω των 30 ετών αλλά και για τις επιχειρήσεις θα υπάρχει μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας στο 10%.

Το μέτρο που οδηγεί σε φθηνότερους λογαριασμούς ενεργοποιείται για τους νέους υποβάλλοντας αίτηση στην πλατφόρμα του gov.gr ή μέσω ΚΕΠ, ενώ για τους άνω των 30 ετών η διαδικασία υλοποιείται αυτόματα. Για κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλωθεί μόνο ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου. Από τη διαδικασία εξαιρείται η δήλωση αριθμού κινητού τηλεφώνου από πάροχο εξωτερικού.

Στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας για κάθε φυσικό πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις καταχωρίζονται τα ακόλουθα στοιχεία: ΑΜΚΑ ή Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ), ΑΦΜ (προαιρετικά), ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός κινητού τηλεφώνου και πάροχος δικτύου. Στην περίπτωση δικαιούχων που είναι ανήλικοι, η αίτησή τους γίνεται από αυτόν που έχει την επιμέλειά τους.

Πότε ενεργοποιείται

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ενεργοποιηθεί από σήμερα. Κατά τις 10 πρώτες ημέρες η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι διαθέσιμη ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων ως εξής:

Πρώτη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 0
Δεύτερη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 1
Τρίτη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 2
Τέταρτη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 3
Πέμπτη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 4
Εκτη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 5
Εβδομη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 6
Ογδοη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 7
Ενατη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8
Δέκατη ημέρα: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.

Η υποβολή αιτήσεων σε ΚΕΠ είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους από την ενδέκατη ημέρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα