Αναστολές συμβάσεων σε πυρόπληκτες περιοχές

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν 534 ευρώ τον μήνα για διάστημα τριών μηνών, ώστε στη συνέχεια να έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας

Τη δυνατότητα να θέτουν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους σε αναστολή έχουν επιχειρήσεις – εργοδότες σε πυρόπληκτες περιοχές, ενώ αυτοί θα λαμβάνουν 534 ευρώ τον μήνα για διάστημα τριών μηνών, ώστε στη συνέχεια να έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες τις ημερομηνίες-κλειδίγια εργοδότες και εργαζομένους.

Τα διοικητικά όρια και οι αντίστοιχες ημερομηνίες εφαρμογής του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εξειδικεύονται ως εξής:

α. Οι πληγείσες επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών των Δημοτικών Κοινοτήτων Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας, της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά, Μάνδρας, Οινόης, Μαγούλας, Πύλης και Στεφάνης μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 16/7/2023, από τις 17/7/2023.

β. Οι πληγείσες επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου, Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου και του Δήμου Μεγαρέων μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και τη 17/7/2023, από τις 18/7/2023.

γ. Οι πληγείσες επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών της Δημοτικής Κοινότητας Πλατανιστού και Κομίτου του Δήμου Καρύστου, της Δημοτικής Κοινότητας Ραφήνας, Νέας Μάκρης, των Δημοτικών Κοινοτήτων Κασσιόπης, Σινιών και Νισακίου, Λουτσών, Περίθειας και Λαυκίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 22/7/2023, από τις 23/7/2023.

δ. Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών των Δημοτικών Κοινοτήτων Αλμυρού, Κροκίου, Πλατάνου, Βελεστίνου, Αγίου Γεωργίου, Αερινού, Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αισωνίας, Νέας Αγχιάλου και Μακρυνίτσας Μαγνησίας μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 25/7/2023, από τις 26/7/2023.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με την οποία δηλώνουν τους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή ανάλογα με τη διοικητική περιοχή που ανήκει κάθε επιχείρηση:

i. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 17/07/2023 στις περιοχές που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Ανατολικής, Δυτικής Αττικής και Βοιωτίας.

ii. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 18/07/2023 στις περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και Δήμου Μεγαρέων Δυτικής Αττικής.

iii. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 23/07/2023 στις περιοχές που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ανατολικής Αττικής και Κέρκυρας.

iv. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 26/07/2023 στις περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα