Παραδοχή του Αδωνη ότι έρχεται νέα αύξηση τιμών λόγω «Daniel»

Για νέες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων μάς προετοιμάζει ο Αδωνις Γεωργιάδης (κεντρική φωτό)

Αυτή τη φορά τα φορτώνει στην κακοκαιρία «Daniel», ενώ για τα προηγούμενα κύματα ακρίβειας ευθύνονταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, ποτέ όμως η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν τόλμησε να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων, αλλά προσπάθησε να αναχαιτίσει την ακρίβεια με καλάθια του νοικοκυριού και market pass.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε για τέσσερα χρόνια το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι δεδομένη η αύξηση στις τιμές των τροφίμων. «Οσο αποκαλύπτεται το μέγεθος αυτής της καταστροφής μην έχετε αμφιβολία ότι σε έναν βαθμό θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Και άμεσα, με την έννοια ότι μέτρα ανακούφισης που θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τα πάρει, γιατί τα χρήματα θα πρέπει να πάνε στην αποκατάσταση της περιοχής, αλλά και έμμεσα, γιατί ως πρώην υπουργός Ανάπτυξης θέλω να σας το πω να το ξέρετε, είναι αδύνατον αυτή η καταστροφή να μη φέρει αύξηση στις τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα.

Είναι τόσο μεγάλο το μερίδιο παραγωγής τροφίμων στη Θεσσαλία σε σχέση με το σύνολο της αγοράς στην Ελλάδα, που είναι βέβαιο ότι η έλλειψη αυτής της παραγωγής θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών σε όλη την υπόλοιπη παραγωγή» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. Τόνισε επίσης πως η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην καθημερινότητα των συμπολιτών, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να καταπολεμηθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα