Εκπληξη! Στον Ιβάν Σαββίδη το λιμάνι το Βόλου αντί 51.000.000 ευρώ

O ΟΛΘ θα αποκτήσει το 67% των μετοχών του ΟΛΒ

Έκπληξη προκάλεσε η ανακήρυξη του ΟΛΘ ως προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη επανεμφάνισης του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και δημοσιεύματα περί απόσυρσής του από τα τεκταινόμενα, κάτι που διαψεύδεται από τα γεγονότα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρία-μέλος του Υπερταμείου, συνεδρίασε χθες και μετά την αποσφράγιση των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό, «ξεκλείδωσε» την παραχώρηση του λιμανιού της πρωτεύουσας της Μαγνησίας αντί τιμήματος 51.000.000 ευρώ. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και τα έγγραφα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τη σχετική έγκριση.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΒ Α.Ε θα καταβληθεί εφάπαξ. Το διοικητικό συμβούλιο ανακήρυξε, επίσης, την Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε. ως επιλαχόντα προτιμητέο επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις προσφορές που είχαν υποβληθεί ήταν από τους: Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε., Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε., Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., Mariner Capital Ltd (από τη Μάλτα).

Οι κύριες δραστηριότητες του λιμένα του Βόλου περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο μαζί με υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας, ενώ στην ατζέντα είναι και χρήσεις car terminal. Για τη χρήση του 2022 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 5.447.049 ευρώ, αυξημένο κατά 3,48% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων για το 2022 ανήλθαν σε 716.474 ευρώ (έναντι 522.419 ευρώ το 2021).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα