Με αφετηρία τον Έβρο η Grecotel ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου

Ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024»

Στον ακριτικό Έβρο, η Grecotel πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Grecotel Academy – Culinary 2024» αναδεικνύοντας τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του στην ποιότητα και τη δημιουργική εξέλιξη της γαστρονομίας. Η σύνδεση με την τοπική κοινωνία, η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και η διαρκής εξέλιξη των δεξιοτήτων του δυναμικού της, αποτελούν βασικούς πυλώνες του οράματος της Grecotel, που παρουσιάστηκε στην πράξη σε μια ξεχωριστή διοργάνωση που έλαβε μέρος στα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. 

Τα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη.

Τα ξενοδοχεία βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας. Το κοινό αναγνωρίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, την αυθεντικότητα και ζεστασιά των ανθρώπων του Έβρου.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024», με επικεφαλής τους executive chef του Ομίλου  Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, 70 chef, sous chef και μάγειρες επιμελήθηκαν περισσότερα από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες και παρουσιάστηκαν στην δεξίωση που οργανώθηκε με την λήξη της διοργάνωσης και τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Σάκης Τζανέτος.

Γεύσεις που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε τόπου, δίνουν έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αντανακλούν την αξία που προσδίδει η Grecotel στην γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Γιάννης Κουναλάκης.

Πιστή στην φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Υλοποιώντας το όραμά του για τη σύνδεση του τουρισμού́ με τη βιολογική αγροτική́ παραγωγή́, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δημιούργησε την πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης και προσφέρει την αυθεντική γευσιγνωσία της Κρητικής διατροφής.

H ομάδα των chef, sous chef & μαγείρων που συμμετείχαν στο Grecotel Academy – Culinary 2024.

Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η Grecotel έρχεται για μια ακόμα φορά να ενισχύσει τις προσπάθειες των άξιων και παραγωγικών ανθρώπων του Έβρου, και να φωτίσει τις ικανότητες και τα προϊόντα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Τάσος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς μας κοροϊδεύουν με το ελαιόλαδο – Η λεπτομέρεια στις ετικέτες που προδίδει...

Δεν είναι όλα τα ελαιόλαδα που βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυτό που υπόσχονται. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Epicurious, μια μικρή αλλά...

Καραμπινάτο σκάνδαλο στις πλάτες των Αθηναίων με το κτίριο της Πατησίων 159

Τη δουλειά ανέθεσε ο Μπακογιάννης, αλλά τις τελικές υπογραφές έβαλε ο Δούκας! «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς» λένε από τον Δήμο Αθηναίων Σε σκάνδαλο που...

Σημεία και τέρατα στο Κτηματολόγιο

Εγγραφο-φωτιά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από ομάδα επιστημόνων που εργάζεται στον οργανισμό κάνει λόγο για μεγάλο φαγοπότι με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης Λερναία Υδρα θυμίζουν...

Ενοχλημένη η πρεσβεία για το απαγορευτικό Μητσοτάκη – Συνάντηση Κίμπερλι με Τασούλα

Ακούγεται απίστευτο (και ακατανόητο), αλλά οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι είναι πραγματικό γεγονός: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε υπουργούς που είχαν δηλώσει επίσημα...

Εφιάλτης στα κρεοπωλεία για τους καταναλωτές – Τι κρύβεται πίσω από τις εξωφρενικές...

Το ράλι τιμών στο μοσχαρίσιο κρέας στην Ελλάδα μπορεί να έχει ανακοπεί τον τελευταίο μήνα, ωστόσο δεν αναμένεται να ακολουθήσει φθηνότερη πορεία. Αντιθέτως, σύμφωνα...

Αποκάλυψη για το πάρτι στα ΕΛ.ΤΑ.: Ο Σκλήκας διπλασίασε σε έξι μήνες τον...

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη θητεία του πρώην πλέον διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Γρηγόρη Σκλήκα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dimokratia.gr, ο μισθός...

Φτώχεια καταραμένη

Εμείς τα λέγαμε ότι υπάρχει φτώχεια, αλλά η κυρία Σακελλαροπούλου, καλοβολεμένη ούσα στον προεδρικό θώκο, δεν μας πίστευε. Αλλωστε, είχε και αγωνίες αν ο...

Καθετί που φοράει η υπέρκομψη Μαρέβα είναι έργο τέχνης: Σαν να δίνεις μπογιές...

* Αυτός ο Χατζηδάκης είναι ό,τι ακριβώς ονειρεύεται να γίνει κάθε δεξιός: Ενας άεργος κρατικοδίαιτος κηφήνας που βρίζει το Δημόσιο από το οποίο σιτίζεται,...

ΕΛΤΑ: Δεν είναι εξυγίανση. Είναι δωράκι στους ιδιώτες

της Μαρίας ΔεναξάΚαι που παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Σκλήκας, ο CEO των ΕΛΤΑ, για να μη χρεωθεί ο «Μωυσής», άλλη μια σκόπιμη απαξίωση και στο...

Ιράν: Ανήλικη νύφη που σκότωσε τον κακοποιητικό σύζυγό της κινδυνεύει με εκτέλεση αν...

Αντιμέτωπη με την θανατική ποινή βρίσκεται η 25χρονη Γκόλι Κούχκαν στο Ιράν, καθώς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του κακοποιητικού συζύγου της, με τον...








Advertisement 3
spot_img

Ροή ειδήσεων

spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ