Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου. Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν σε δύο δόσεις, ξεκινώντας από την Παρασκευή 24 Απριλίου και συνεχίζοντας τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026, καλύπτοντας το σύνολο των συνταξιούχων μισθωτών, μη μισθωτών και του Δημοσίου.
Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 24 Απριλίου, οπότε και θα πιστωθούν οι κύριες συντάξεις των πρώην Ταμείων Μη Μισθωτών, δηλαδή του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, μαζί με τις συντάξεις που εκδόθηκαν μετά τη σύσταση του ΕΦΚΑ (Ν. 4387/2016). Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα για όλα τα Ταμεία.
Το δεύτερο κύμα πληρωμών έρχεται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, αφορώντας τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ) καθώς και τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραδοσιακή «νωρίτερη» πίστωση παραμένει σε ισχύ: τα ποσά θα εμφανιστούν στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας. Έτσι, οι δικαιούχοι της Παρασκευής θα δουν τα χρήματα από το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου.



