Το πρώτο μεγάλο τεστ για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή και την επικεφαλής της, Δέσποινα Τσαγγάρη, αποτέλεσε η παρουσίαση της PosoKanei. Μέσα σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει στις ανησυχίες για την ακρίβεια μέσω ενός νέου ψηφιακού εργαλείου, που συγκεντρώνει στοιχεία για περισσότερα από 10.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ και επιτρέπει συγκρίσεις τιμών σε πραγματικό χρόνο.
Η νέα πλατφόρμα φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε βασικό εργαλείο διαφάνειας για την αγορά. Πάντως, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, από την πλούσια λίστα των 10.000 προϊόντων απουσιάζουν τα φρέσκα προϊόντα, μια κατηγορία με ιδιαίτερη βαρύτητα στο καλάθι του νοικοκυριού.
Σημειώνουμε εδώ, πάντως, ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πλατφόρμα θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο και στα προϊόντα ενέργειας (καύσιμα, ηλεκτρισμός, θέρμανση κ.λπ.), ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βλέπουν πού τους συμφέρει να απευθυνθούν χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιούν δεκάδες τηλεφωνήματα. Αυτά τα μέτρα βεβαίως δεν είναι «φάρμακο» για την ακρίβεια, αλλά, επιεικώς, «κομπρέσες», σχολιάζουν οι επαΐοντες
Από τη στήλη «Παρασπονδίες» της «Δημοκρατίας»
