α. Αθηναϊκή εφημερίδα στις 4 Μαΐου: «Ντελίριο σε όλη της Ευρώπη! Υμνοι από το BBC. Ακύλας ο κατακτητής. Ολο το παρασκήνιο από τον ημιτελικό της Βιέννης! Eurostars μιλούν για το “Ferto”. Η ίδια εφημερίδα στις 19 Μαΐου: «Ράκος. Λύγισε από το βάρος της ευθύνης στον τελικό της Eurovision που του… φόρτωσαν». Από κάπου μακριά ακούγεται ο Μανώλης Μητσιάς να τραγουδά: «Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε». Πάντως όχι το «Φέρτο».
β. Η κόρη του ζεύγους Ευαγγελάτου, Λύδια, αποφοίτησε από το Stern School of Business του New York University, με τη μητέρα της, κυρία Στεφανίδου, να πανηγυρίζει, δικαίως, με μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram. Αντε τώρα ο κ. Ευαγγελάτος να μιλήσει για τα χάλια της ελληνικής παιδείας. Επίσης, η Νεφέλη Λιβιεράτου, κόρη της Εύης Αδάμ, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.
Πρώτα πρώτα, θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή σταδιοδρομία σε ό,τι κι αν καταπιαστούν. Από την άλλη όμως, μήπως είναι κομματάκι πρόκληση την σήμερον ημέρα, που η Ελλάδα 2.0… πετάει, αυτή η διαφήμιση του στιλ «Εμείς έχουμε λεφτά και στέλνουμε τα παιδιά μας στο Αμέρικα κι εσείς βολευτείτε στα γνωστά καθ’ ημάς»; Για να το δούμε λίγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΛΩΣΗΣ
Από τη στήλη «Ριπές» της «δημοκρατίας»