Να με συγχωρεί ο φίλος κ. Σηφάκης που θα μπω στα χωράφια του, αλλά ο πειρασμός, βλέπετε, είναι μεγάλος. Και αρχίζουμε με λίγη ιστορία. Σάββατο 25 Απριλίου 2026. Πανθεσσαλικό Στάδιο. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΟΦΗ – ΠΑΟΚ.
Φαβορί ο ΠΑΟΚ. Κανονική διάρκεια 2-2, στην παράταση 3-2 ο ΟΦΗ. Συνεχίζουμε. 12 Αυγούστου 2016. Παγκρήτιο Στάδιο. Αγώνας Σούπερ Καπ (Κυπελλούχος με Πρωταθλητής). ΟΦΗ – ΑΕΚ. Φαβορί η ΑΕΚ. Κανονική διάρκεια 2-2 και επειδή δεν υπάρχει παράταση, αλλά κατευθείαν στα πέναλτι, 5-4 ο ΟΦΗ. Ηθικόν δίδαγμα.
Σήμερα, που αρχίζει το πρωτάθλημα, να θυμίζουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν φαβορί, ούτε ΟΦάκια, Καλαματίτσες ή Κηφισούλες, αλλά κανονικές ομάδες -ΟΦΗ, Καλαμάτα, Κηφισιά και όλες οι άλλες οι λεγόμενες «μικρές»-, και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι λεγόμενες «μεγάλες» και αφήσουν το τουπέ και το ψώνιο εκτός γηπέδου τόσο λιγότερα θα είναι τα στραπατσαρίσματα.
Βέβαια, θα νικήσουν κάποτε και οι «μικρές», αλλά κι εσύ, ρε μεγάλε, παίξε μπάλα και μην τους βλέπεις σαν μικρόβια, και ίδρωσε τη φανέλα, που λέει και ο μεγάλος προπονητής, ο πρωθυπουργός μας, διότι, ως γνωστόν, μόνο με την απλή επίδειξη της φανέλας ουδείς κέρδισε. (Οχι! Αυτό δεν πρόλαβε να το πει ο πρωθυπουργός…). Αυτά, όσο είναι ακόμη νωρίς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΛΩΣΗΣ
Από τη στήλη «Ριπές» της «δημοκρατίας»