Μπαράζ προκλήσεων (πάλι) στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν αδιάκοπα τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, ενώ χθες F-16 πέταξαν πάνω από Χίο – ΛέσβοAμετανόητα προκλητικοί οι Τούρκοι, συνεχίζουν τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και κάνουν πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και ειδικά το τελευταίο διάστημα άνωθεν μεγάλων νησιών του Αιγαίου, όπως η Χίος και η Λέσβος. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λάθος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στην ελληνική κοινή γνώμη, αφού εμφάνισε τουρκικό αεροσκάφος να έχει πετάξει ανήμερα της 25ης Μαρτίου πάνω από Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Ο συντάκτης του ΑΠΕ μπέρδεψε την πτήση που έκαναν τα ελληνικά F-16 πάνω από τις περιοχές αυτές για να τονώσουν το φρόνημα των Ελλήνων ανήμερα της εθνικής επετείου με την προκλητική πτήση τουρκικού αεροσκάφους στον Εβρο. Η αστοχία του ΑΠΕ προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, που αναγκάστηκε να διαψεύσει τη fake είδηση που αναπαρήγαγαν πολλές ιστοσελίδες, βασιζόμενες και αυτές στο σοβαρό λάθος του κρατικού ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι δεν κοιτάνε τα χάλια στο εσωτερικό της χώρας τους, συνεχίζουν να προβάλλουν τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο με αδιάκοπες παραβάσεις του FIR Αθηνών, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις. Χθες, μάλιστα, τα τουρκικά F-16 προχώρησαν σε τρεις υπερπτήσεις πάνω από δύο μεγάλα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου και πάνω από το βορειοανατολικό και το νότιο άκρο της Χίου. Εγιναν ακόμη τρεις υπερπτήσεις, δύο άνωθεν των Οινουσσών και μία πάνω από την Παναγιά. Συνολικά χθες τουρκικά μαχητικά και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 σημείωσαν έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών και 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Σε μία δε προκλητική παραδοχή αναφορικά με την κατάσταση στον Εβρο, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως οι τουρκικές δυνάμεις έβαλαν κατά των ελληνικών με σφαίρες και βόμβες αερίου επί ώρες. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που προκαλεί και η τούρκικη απαντούσε με «δεκαπλάσια ένταση», ενώ επισήμανε ότι 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα