Έγκυρες Πηγές: Πώς προέκυψε η «βόμβα» στα χωριά των μουσουλμάνων

Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η εξάπλωση της πανδημίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης Οι φερόμενοι ως ηγέτες της μειονότητας εδώ και καιρό ενθάρρυναν τον μουσουλμανικό πληθυσμό να αψηφήσει τα μέτρα της κυβέρνησης και να ακούει μέσα από τις δορυφορικές τηλεοράσεις μόνο όσα λέει ο «σουλτάνος» Ερντογάν.

➥ Αυτό που ξέρει η στήλη είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση κυνηγά τους ιερείς στα χωριά της Ξάνθης λειτουργούσαν και τα τζαμιά και το παζάρι έξω από τα τζαμιά με τα μεγάφωνα στο φουλ. Παρόντες εκεί και γνωστοί δημοσιογράφοι του προξενείου, που έλεγαν δεξιά και αριστερά «εμείς παίρνουμε εντολές από την Αγκυρα».

➥ Και όταν έγιναν καταγγελίες ότι γινόταν πρόσκληση από τα μεγάφωνα των τζαμιών για Εζάν ιεροπραξία, οι ελληνικές Αρχές, μαθαίνω, αναγκάστηκαν να ζητήσουν την παρέμβαση του ψευδομουφτή Μετέ διά του βουλευτή Ζεϊμπέκ.

➥ Όπως μου λένε οι έγκυρες πηγές μου, στην περιοχή έγιναν και γάμοι (στο χωριό Δειλινά) και ανοιχτές κηδείες και μεβλήτ (προσευχή). Μόνο ο μητροπολίτης Κυθήρων και ο ιερέας Γκοτσόπουλος της Πάτρας ήταν το πρόβλημα.

➥ Το «Μένουμε σπίτι» επίσης δεν εφαρμόστηκε γιατί οι μουσουλμάνες αντάλλασσαν επισκέψεις για καφέ – οι αυλές των σπιτιών ενώνονται. Προσθέστε σε αυτό τους εποχικούς εργάτες που επέστρεψαν από χώρες της Ευρώπης και φοιτητές από την Πόλη, και ιδού γιατί είχαμε έκρηξη κρουσμάτων στις μειονοτικές περιοχές της Θράκης.

➥ Βεβαίως ο Ερντογάν όχι μόνο δεν λέει την αλήθεια αλλά, όπως διαβάζω στα toyrkikanea.gr, αλλάζει τις αιτίες θανάτου θυμάτων για να αποκρύβει ότι «έφυγαν» από κορονοϊό.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα