Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «διόρθωσε» τον Πέτσα! «Τα μάζεψε» για μισθούς του Δημοσίου και συντάξεις

Κλείνει το θέμα της μείωσης των μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων με παρέμβασή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία και την προσπάθεια κάποιων να λειτουργήσουν σαν «λαγοί» για νέα μνημονιακά μέτρα.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ανεύθυνο να γίνεται αυτή η συζήτηση αυτή την στιγμή που στη χώρα υπάρχει ένας «οικονομικός Αρμαγεδδώνας», απαντώντας έτσι και στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο, που πρόσφατα δήλωσε ότι τα λεφτά φτάνουν το πολύ μέχρι μέσα Ιουνίου, αλλά και στον Στέλιο Πέτσα, που στις αρχές της εβδομάδας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν θεωρεί σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει έπειτα από δύο ή πέντε ή οκτώ μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Επιπρόσθετα τόνισε ότι στον «οικονομικό Αρμαγεδδώνα» που βιώνουμε η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζομένους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να ζητά αυτή την περίοδο μείωση μισθών στο Δημόσιο για τις συντάξεις.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ο υπουργός Εσωτερικών ανέδειξε την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, μέσω των ΟΤΑ, αναφερόμενος στα 12.000.000 ευρώ για τη σίτιση απόρων που μέχρι πρόσφατα σιτίζονταν από τα συσσίτια ιερών ναών και άλλων φορέων, προκειμένου με ευθύνη των ΟΤΑ να διανέμονται δύο γεύματα την ημέρα, μεσημέρι και βράδυ.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών συνεχίζονται και το Πάσχα, ασχέτως αν την περίοδο αυτή τα σχολεία θα ήταν κλειστά. Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «αν σηκωθούμε και πάμε στα χωριά μας τις πασχαλινές ημέρες, θα μεταφέρουμε τον ιό και σε όλη την περιφέρεια. Θα μείνουμε όλοι σπίτι μας με την οικογένειά μας, θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, θα δούμε τη λειτουργία από την τηλεόραση και θα περάσει έτσι αυτό το Πάσχα». Σημείωσε πάντως εμφατικά ότι με δημοκρατική πειθώ, υπευθυνότητα και ενότητα θα τα καταφέρουμε ως το τέλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα