Απολογία του Αλέξη Τσίπρα για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Αποδοκίμασε τους ακραίους. Ζήτησε επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Τι είπε για τις εφημερίδες

Άδειασε δημόσια χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας τις ακραίες φωνές στο κόμμα του, οι οποίες, σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, βάλλουν πικρόχολα εναντίον του σεμνού «στρατηγού» της εθνικής μάχης Σωτήρη Τσιόδρα, αφήνοντας δηλητηριώδεις αιχμές για την επιστημονική του επάρκεια.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να αποδοκιμάσει ευθέως όσους υστερικά στο κόμμα του αναγόρευσαν σε πολιτικό αντίπαλο τον κ. Τσιόδρα, αναγνωρίζοντας ηχηρά και δημόσια ότι «είναι καλός επιστήμονας»… «Δεν πιστεύω ότι η στάση της αντιπολίτευσης μπορεί να κριθεί από ψήγματα κριτικής» είπε απολογητικά για τις απαράδεκτες δηλώσεις Πολάκη, ενώ αναφερθείς σε εμπαθές άρθρο του στενού συνεργάτη και εκ των επισήμων λογογράφων του Θανάση Καρτερού δικαιολογήθηκε αμήχανα: «Οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους. Όσο ο Καρτερός ήταν σύμβουλος, δεν αρθρογραφούσε. Σήμερα που δεν είναι μπορεί και εκφράζει τις απόψεις του και παίρνει το κόστος».

Εξειδικεύοντας το σύνθημα «συναίνεση δεν σημαίνει και σιωπή», ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ιδίως όσον αφορά την ποιότητα των μέτρων. Υπερασπίστηκε έμμεσα τη θέση που έχει προβάλει και η «δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία αντί, όπως θα έπρεπε, την εργασία.

Αναστολή

Συνεχίζοντας την κριτική του για το μέτρο της αναστολής εργασίας, τόνισε ότι είναι ασύμφορη η ρύθμιση που πέρασε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία μόνο 10% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή δύνανται να εργαστούν. Αναρωτήθηκε, συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας «τι θέλουν, να εργάζεται ο ένας πάνω στον άλλον;».

Ως έμμεση αποδοκιμασία, επίσης, εξελήφθη η απάντησή του ότι «κάποιοι ξύνουν τα νύχια τους με δευτερεύουσες αφορμές», όταν ρωτήθηκε για ακραίους στο πολιτικό σκηνικό που απειλούν ότι «θα λογαριαστούμε μετά».

Αναφερθείς στα εκλογικά σενάρια, επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης «έχει νωπή λαϊκή εντολή και πρέπει να μας πει με ποιο σχέδιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Δεν πρέπει να είναι αυτές οι προτεραιότητες». «Μπαίνουμε στη μεγαλύτερη ύφεση από τον πόλεμο και μετά» προέβλεψε, για να τονίσει: «Η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη από το 2008 και είναι εθνικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού για να βγούμε από τα Μνημόνια και τη λιτότητα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα