Θα αποδοθούν ευθύνες, λέει ο εύθραυστος Γιάννος

Αμετανόητος στρέφεται κατά των δικαστικών, κάνοντας το άσπρο μαύρο

Θρασύς και αμετανόητος, ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν ζητά μόνο τα ρέστα για το σκάνδαλο με τις μίζες που κατηγορείται, αλλά δείχνει ότι μάλλον έχει χάσει πλήρως και την επαφή με τον χρόνο…

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αφενός επιμένει να εμφανίζεται ως δήθεν θύμα και αφετέρου συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται ακόμη στις εποχές της «εκσυγχρονιστικής» δόξας του, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι στη δημόσια δήλωσή του, απευθυνόμενος στις «φίλες και στους φίλους» του, αναφέρει -εκ μέρους και της συζύγου του!- ότι «θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξή σας στη διάρκεια αυτής της απίστευτης δοκιμασίας» και με το ίδιο ύφος προσθέτει: «Η δική σας στήριξη έδωσε δύναμη στον αγώνα μας για δικαίωση, αλλά και απόδοση ευθυνών, όπου αναλογούν…».

Κατά τα λοιπά, αφήνει αιχμές κατά δικαστικών λειτουργών, με αφορμή το γεγονός ότι το δικαστικό συμβούλιο δεν τον παρέπεμψε σε δίκη, αλλά διέταξε περαιτέρω έρευνα για το αποκαλούμενο «γαϊτανάκι» της μίζας, που φέρεται ότι πλαισίωνε τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές γεγονός «ότι οι δικαστικές Αρχές, αφού φυλάκισαν έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης για 17 μήνες, παραδέχονται ότι δεν μπορεί να δικαστεί γιατί οι κατηγορίες εναντίον του χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση», προσπαθεί να διαστρέψει την πραγματικότητα και κάνει λόγο για κατασκευασμένο κατηγορητήριο, πολιτικά υποκινούμενη ποινική δίωξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., και… προσχεδιασμένη προφυλάκιση, ενώ υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του θα καταπέσουν!

«Τα μη πολιτικά πρόσωπα -μεταξύ τους αξιωματικοί σε κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία- αναμένεται να στηρίξουν δυναμικά τη σύμβαση των φρεγατών και να αναδείξουν τη χρησιμότητά της, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα απέκτησε σύγχρονες φρεγάτες, που προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας τα τελευταία 15 χρόνια, με το ένα δέκατο του κόστους της εναλλακτικής επιλογής για αγορά νέων φρεγατών» υποστηρίζει, ενώ χαρακτηρίζει πλήρως αβάσιμη και την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Αναφερόμενος σε χρηματικά ποσά, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι έλαβε ως δώρο στο πλαίσιο της επίμαχης σύμβασης, κάνει λόγο για «αήθεις φαντασιώσεις», υποστηρίζοντας ότι «μεγάλο μέρος των δικών μου τραπεζικών καταθέσεων σε μετρητά πραγματοποιήθηκε το 2002, ενώ οι αναλήψεις σε μετρητά του αντιπροσώπου της εταιρίας -που υποτίθεται ότι με κάποιο απροσδιόριστο τρόπο συνδέονται με τις δικές μου καταθέσεις σε μετρητά- πραγματοποιήθηκαν τον επόμενο χρόνο, το 2003».

Υπενθυμίζεται ότι με το υπ’ αριθμόν 945/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού που έλαβε χώρα την περίοδο του 2001, για την οποία κατηγορείται ο κ. Παπαντωνίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα