Πρεμούρα… σαμαρικών εν μέσω κορονοϊού για Προανακριτική – Novartis

Κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται την επίσπευση του κανονικού ανοίγματος της Βουλής, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες της επιτροπής!

Με την προανακριτική επιτροπή και την υπόθεση Novartis ασχολούνται «γαλάζια» στελέχη, τα οποία και εισηγήθηκαν, εν μέσω πανδημίας, την επίσπευση του κανονικού ανοίγματος της Βουλής, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες της επιτροπής, που μπήκαν -έστω και προσωρινά- στον πάγο λόγω της κρίσης.

Την ώρα που άπαντες κόπτονται δήθεν για την εθνική ενότητα και το αρραγές πολιτικό μέτωπο για τη στρατηγική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, φαίνεται πως η έννοια και το άγχος ορισμένων εξαντλούνται στο πώς θα καθίσουν στο σκαμνί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τη σκευωρία που υποτίθεται πως εξύφανε αναφορικά με την υπόθεση Novartis και έτσι, όπως όλα δείχνουν, μετά και τις σχετικές πιέσεις, οι διαδικασίες ώστε να επαναλειτουργήσει κανονικά το Κοινοβούλιο επιταχύνονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα η Βουλή επιστρέφει στην κανονικότητα και ξεκινούν εκ νέου οι συνεδριάσεις της προανακριτικής, η οποία και έχει λάβει παράταση έως και τα τέλη Μαΐου. Πρόθεση της Ν.Δ. είναι οι διαδικασίες να «τρέξουν» ακόμη και με καθημερινές συνεδριάσεις, ενώ άμεσα θα κατατεθεί και η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του τέως αναπληρωτή υπουργού.

Όπως έγινε γνωστό πάντως -από έγκυρη πηγή- το πόρισμα της Προανακριτικής είναι ήδη σχεδόν έτοιμο! Είναι σαφές, πάντως, ότι οι εκτός τόπου και χρόνου μεθοδεύσεις εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, και η ενδεχόμενη παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο εν μέσω της πανδημίας θα διαμορφώσουν εκ νέου συνθήκες πολιτικής όξυνσης ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η Προανακριτική δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν από τις 27 Απριλίου, ημερομηνία ορόσημο για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Πηγές, μάλιστα, της Προανακριτικής, εκτιμούσαν ότι εκείνος που θα ανοίξει την αυλαία θα είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να καταθέσει στα μέσα Μαρτίου, οπότε αναβλήθηκαν οι περισσότερες συνεδριάσεις των περισσότερων επιτροπών.

Τις λίγες ημέρες που μεσολαβούν, πάντως, έως την άρση των αυστηρών περιορισμών η Βουλή θα αυξήσει τις δραστηριότητές της. Την Τετάρτη, άλλωστε, συνεδριάζουν οι συναρμόδιες επιτροπές που θα συζητήσουν την πέμπτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε με τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ εντός των επόμενων 24ώρων κατατίθεται και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα