Χωρίς να φλερτάρει ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη έχει ανεβάσει αισθητά τους τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό
Με αργά αλλά, όπως όλα δείχνουν, αποφασιστικά βήματα η Φώφη Γεννηματά ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι, παίρνοντας πολιτικές και ιδεολογικές αποστάσεις από τη Ν.Δ. Βεβαίως, όπως παρατηρούν στον χώρο της, για αυτονόητους λόγους εκλογικής και πολιτικής αυτοσυντήρησης -κάτι που δείχνει να κατανοεί η Κουμουνδούρου- επιμένει να συντηρεί τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έχουν ανεβεί πλέον αισθητά οι τόνοι απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ.
Έχοντας ήδη την πικρή εμπειρία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που απείλησε το κόμμα της με έξοδο από τη Βουλή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επαναφέρει σήμερα τη γοητεία των παλαιών διλημμάτων, υποστηρίζοντας: «Οι δύο πόλοι είναι η σοσιαλδημοκρατία, ο προοδευτικός πόλος που εκφράζουμε εμείς με τη συνολική μας στάση σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είναι ολοφάνερο πια πως μόνο από τη σοσιαλδημοκρατία μπορούν να έρθουν απαντήσεις, μέσα από ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κράτος».
Η αγορά, όπως υπογραμμίζει, δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της πανδημίας. Σχολίασε, μάλιστα, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 ότι «επιχειρήσεις-κολοσσοί χρειάζονται σήμερα τη στήριξη του κράτους. Από την άλλη μεριά είναι η κυβέρνηση, οι συντηρητικές απόψεις, οι νεοφιλελεύθερες απόψεις, οι οποίες καταρρέουν αυτή τη στιγμή και αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία του κ. Μητσοτάκη».
Επιχειρώντας να τονίσει το σημερινό στίγμα του Κινήματος ως ενδιάμεσης δύναμης συναινέσεων, η κυρία Γεννηματά πρόσθεσε: «Στην πολιτική έχουμε αντιπάλους, όχι εχθρούς. Ποτέ ξανά πόλωση και διχασμός. Το ζήτημα της λογικής περνά οριζόντια τα κόμματα. Το θέμα είναι τι στίγμα δίνουμε για να βγούμε από την κρίση. Η αμηχανία και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στο γεγονός ότι οι ιδεολογίες, οι προτάσεις τους, η γραμμή τους όλα αυτά τα χρόνια δεν ανταποκρίνονται και δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε αυτό που ζούμε σήμερα. Αυτό τούς οδηγεί να αναζητούν καταφύγιο στην άγονη αντιπαράθεση και την ακραία πόλωση».
Επιβεβαιώνοντας τη γραμμή «τραβάτε με κι ας κλαίω», ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας δήλωσε με τη σειρά του: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. ασφαλώς και δεν είναι ο “φυσικός σύμμαχος” του ΣΥΡΙΖΑ.
Σίγουρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός φορέας με τον οποίο πρέπει να έχουμε διάλογο, πολύ περισσότερο όταν έχουμε διάλογο με άλλους πολιτικούς φορείς, που ανήκουν στην άλλη πλευρά του πολιτικού λόφου».