Τι φοβάται και δεν καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς στην Επιτροπή της Βουλής;

Διαρροές προς μέσα ενημέρωσης κάνει πάλι ο -αεί κρυπτόμενος και φοβούμενος την αποκάλυψη των ευθυνών του- πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πρώτα ξεσπάθωσε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά την αποδέχθηκε πανηγυρικά. Ξέχασε τα επικοινωνιακά σόου που έκανε στα συλλαλητήρια του Φεβρουαρίου 2018 και του Ιανουαρίου 2019 από το σκληρό μετερίζι του επικίνδυνου αγώνα μπροστά στα σκαλάκια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Πού να τολμήσει να αναμειχθεί με τον κόσμο!

Πριν από λίγες ημέρες συντόνισε -εκ του παρασκηνίου- αήθεις επιθέσεις με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια για την κατάσταση στον Εβρο. Και πάλι πού να τολμήσει να εκφράσει θαρραλέα τη γνώμη του με μια δημόσια δήλωση για την επιθετικότητα της Τουρκίας ή με μια απόρρητη επιστολή με προτάσεις πολιτικής προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Από χθες το νέο τροπάρι του κ. Σαμαρά είναι ότι εκφράζει «προβληματισμό» για τα πεπραγμένα της Επιτροπής 2021 της Γιάννας Αγγελοπούλου και ότι θα πάει «μέχρι τέλους» την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Είναι φανερό ότι μυρίστηκε με καθυστέρηση και θέλει να εκμεταλλευθεί, για πολιτικούς λόγους, την άδολη αγανάκτηση της κοινής γνώμης για όσα προσβλητικά προς το έθνος και τον κοινό νου κάνει ή δεν κάνει η κυρία Αγγελοπούλου. Για τη δε Επιτροπή της Βουλής, αφού δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για τις σχέσεις του με το κύκλωμα του -πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ»- Μιωνή, γιατί δεν εμφανίζεται να καταθέσει ενόρκως; Βουλευτές, προσκείμενοι στο ίδιο, έχουν ήδη επιβεβαιώσει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τις συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον εκδότη της «δ» Γιάννη Φιλιππάκη και τις αφόρητες εξωθεσμικές πιέσεις που του ασκούσε για το κουκούλωμα της υπόθεσης από την εφημερίδα μας. Όπως επίσης ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξη στο «Βήμα», είχε παραδεχθεί (με καθυστέρηση 45 ημερών!) ότι είχε καλέσει στο σπίτι του (!) τον κ. Παπαγγελόπουλο, για να παρέμβει, πάλι εξωθεσμικά, υπέρ των Σ. Μιωνή και Στ. Παπασταύρου. Μια και η πορεία της υπόθεσης φαίνεται προδιαγεγραμμένη μέχρι την τακτική Δικαιοσύνη, γιατί ο άφοβος κ. Σαμαράς, με τις «μάγκικες» δηλώσεις του στιλ «θα το πάω μέχρι τέλους», δεν τολμά να καταθέσει τώρα ως μάρτυρας στη Βουλή; Θα αναγκαστεί, έτσι κι αλλιώς, να το κάνει αργότερα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα